На Рівненщині протидіють розкраданню лісової деревини
опубліковано 17 грудня 2021 року о 16:35

Як ефективно протидіяти незаконним вирубкам лісу у Вараському районі обговорили члени робочої групи з питань контролю за використанням і охороною лісових ресурсів та видобутку бурштину-сирцю під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка. 


У роботі засідання взяли участь представники поліції, обласного управління лісового та мисливського господарства, податкової інспекції, екологічної служби, управління держпраці, держгеокадастру, Вараської РДА, місцевих громад.


«У нас є два важливих завдання. Перше – зупинити незаконну вирубку лісу на території площею 10 тис. га у Вараському районі. Друге – домогтися щоб усі, хто займається деревообробкою, працювали законно. Вараська РДА надала перелік усіх суб’єктів, які займаються переробкою деревини на території району. Загальна кількість лісопильних рам – 279.  Наша робоча група повинна використати всі можливості, щоб запобігти подальшій незаконній вирубці лісів на території Вараського району, а також вивести діяльність тих, хто працює в тіні – в легальну площину», - зазначив Ігор Тимошенко.


За словами першого заступника голови Вараської РДА Юрія Козярця ситуацію з незаконними вирубками в районі вдалося дещо стабілізувати, в т.ч. завдяки активній діяльності правоохоронних органів. За останній тиждень затримано близько 50 кубометрів незаконної деревини.


Як поінформував т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУ НП в Рівненській області Андрій Шевчук: «За результатами понеділкової наради під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля, в ГУНП розроблено графік несення служби на території Вараського району. Зокрема, 14 грудня було зупинено автомобіль із свіжозрубаними соснами без відповідних документів. Проводиться досудове розслідування».


Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко наголосив, що в організації протидії розкраданню лісодеревини та незаконній діяльності пилорам потрібно досягти сталого результату, а тому необхідно зробити цю роботу системною.


Зокрема, вирішили створити групи у складі представників відповідних тергромад, служб, контролюючих та правоохоронних органів, які будуть здійснювати рейдові перевірки на території Вараської, Володимирецької, Антонівської та Каноницької громад з метою виявлення пилорам, які працюють з порушеннями законодавства.


Також у ході засідання обговорили можливі джерела фінансування проведення інвентаризації земельних ділянок на території зазначених громад.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux