На Рівненщині податкові надходження до бюджетів зросли на чверть
опубліковано 02 квітня 2021 року о 17:22

На Рівненщині утримується позитивна динаміка виконання планових показників надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Так, у січні-березні 2021 року від платників податків краю до бюджетів усіх рівнів надійшло майже 2,9 мільярди гривень податкових платежів. Це на 23,2 % перевищило показники за аналогічний період минулого року.

«Створення комфортних умов для представників бізнесу у регіоні, надання сучасних сервісних послуг, поліпшення взаємодії податкової служби та платників податків – всі ці чинники надають можливість суб’єктам господарювання працювати комфортно, сумлінно сплачувати податки. Це, в свою чергу, сприяє як розвитку країни в цілому, так і територіальних громад Рівненщини зокрема», - зазначив начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Керівник податкової служби краю детально пояснив, як розподілились надходження до державного та місцевих бюджетів.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 1,3 млрд грн., що більше як минулого року на 32,5% (+334,7 млн грн). Цьому, насамперед, сприяло суттєве збільшення надходжень з податку на додану вартість – на 48,2 % (+196,2 млн грн), податку на доходи фізичних осіб – на 17,6 % (+71,2 млн грн) та податку на прибуток - на 31,2 % (+51,9 млн грн).

Також зросли надходження до бюджетів місцевих громад – платники перерахували 1,5 млрд гривень. Тож громади, відносно планових показників, додатково отримали у своє розпорядження 210,5 млн гривень. Порівняно до аналогічного періоду минулого року надходження зросли на 16 відсотків.

Трійка лідерів серед надходжень податків до місцевих бюджетів незмінна: податок на доходи фізичних осіб – отримано 1 млрд грн. (на 17,9 відсотків більше, ніж торік); єдиний податок – 211 млн грн. (+ 23 млн грн); плата за землю – 113 млн грн (+ 12,8 млн грн).

Віталій Чуй зауважує, що такі досягнення виконувались в складних епідеміологічних умовах, що безумовно вплинуло на всі процеси життя, у тому числі, на податкову сферу. Тому велика подяка платникам податків Рівненщини за сумлінне виконання ними своїх конституційних обов’язків, особливо в період пандемії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux