Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 2 квітня. ВІДЕО
опубліковано 02 квітня 2021 року о 16:32

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник відповіли на питання щодо захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, перебігу процесу вакцинації проти COVID-19, інші актуальні питання життєдіяльності Рівненщини.





Модерував брифінг начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.




  • На сьогодні є великий ризик переходу Рівненської області в «червону» зону епіднебезпеки. Голова ОДА Віталій Коваль сьогодні ініціював проведення засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС, яка надасть висновок щодо рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. За результатами буде оперативно проведено засідання обласної комісії.
  •  Найвищі рівні захворюваності на COVID-19 в таких тергромадах: Рівненській - 836,5 активних хворих на 100 тис. населення, Дубенській - 829,2, Здолбунівській - 821,7. Також значна кількість хворих у Сарненській ТГ - 325,5, Острозькій - 255 та Вараській - 245,9.
  •  17 лютого Кабінет Міністрів України прийняв рішення про подовження карантину в Україні. Таким чином Кабінет Міністрів з 24 лютого впровадив в Україні «жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки й оновлене карантинне зонування з критеріями послаблення або посилення обмежувальних заходів, а також подовжив дію карантину з кінця лютого до кінця квітня цього року.
  •  На сьогодні довідка про вакцинацію не видається, оскільки паспорт щеплення не затверджений ВООЗ. Проте, усіх, хто пройшов вакцинацію, реєструють у базі даних, яка постійно оновлюється. Вказується дата вакцинації, серія вакцини, якою проведено щеплення. У разі введення ВООЗ паспорта вакцинації, ці дані буде перенесено в такий документ.
  •  Вакцина AstraZeneсa, виготовлена на потужностях індійського виробництва Covishield, рекомендована до використання у Великій Британії та ЄС. Для перетину кордону з ЄС достатньо діагностичних обстежень методом ПЛР з видачею відповідного сертифіката.
  •  Управління охорони здоров'я ОДА займається клініко-експертною оцінкою якості надання медичної допомоги. У разі надходження скарг такі звернення направляються до правоохоронних органів. У цьому та минулому році таких скарг не було.
  •  Вакцинація – це єдиний дієвий спосіб зберегти здоров’я і не захворіти на COVID-19. Ускладнення можуть виникати при введені будь-яких препаратів. Коли фіксується ускладнення, припиняється використання медичного препарату – це світова практика. Після низки досліджень не доведено зв’язок між введенням вакцин COVID-19 та розвитком тромбоемболічних ускладнень у людей. З метою популяризації вакцинації в області щеплюється керівництво ОДА, лікувальних закладів, церков та громадські діячі. Вакцини, які є в Україні, – якісні. Є декілька випадків ускладнень, проте встановлено, що це пов’язано не з вакциною, а з іншими захворюваннями.
  •  В медзакладах вже функціонує електронний документообіг. Медичні установи, які уклали угоди з НСЗУ, ведуть листування виключно в електронній формі. Наразі вже працює електронне направлення, електронний рецепт. Виникла певна затримка з програмним забезпечення щодо ведення електронного листка втрати тимчасової непрацездатності. Сьогодні найбільша потреба у бланках листка втрати тимчасової непрацездатності виникла на первинній ланці медичної допомоги. Відповідно до роз’яснення МОЗ України від 2006 року, у разі відсутності бланку листка втрати тимчасової непрацездатності, видається довідка, яка згодом обмінюється на вищезазначений листок для передачі у Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і здійснення оплати.
  •  На Фейсбук-сторінках ОДА, управління охорони здоров’я ОДА, Рівненського обласного центру громадського здоров’я розміщено посилання, за якими можна зареєструватися на проведення вакцинації. На сьогодні зареєстровано 1452 особи.
  •  Вакцинацію підопічних інтернатних закладів ще не розпочато.
  • На цей час на COVID-19 хворіє 235 вчителів та працівників закладів освіти. 11 працівників та один учень померли від початку пандемії. 112 класів перебувають на самоізоляції. 278 закладів загальної середньої освіти та 4 інклюзивно-ресурсні центри організовують освітній процес дистанційно. За останню добу у закладах освіти області зафіксовано, що 15 учнів та 28 працівників захворіли на коронавірус. У 107 навчальних закладах тривають весняні канікули, які завершуються переважно сьогодні. У 4-х громадах на канікулах перебувають усі заклади загальної середньої освіти, ще у 17 – лише окремі заклади.
  • Ведеться постійний контроль за рівнем забезпеченості індивідуальними засобами захисту, а також антисептичними розчинами усіх лікувально-профілактичних закладів області. У разі потреби УОЗ РОДА з ресурсів виділених облдержадміністрацією та обласною радою для фінансування обласної програми із запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області корона вірусної хвороби COVID-19 на 2021 рік здійснюється закупівля з метою забезпечення закладів охорони здоров’я. На сьогодні засобів індивідуального захисту достатньо на 3 місяці безперервної роботи.
  •  У 2021 році на Рівненщині заплановано відремонтувати 69 км доріг. Відповідно до завдання Уряду 80% бюджетних коштів, які направлені на ремонт доріг, повинні спрямовані на капітальне будівництво. Службі автомобільних доріг у Рівненській області наголошено на якісному дослідженні аварійних ділянок та проведенні первинного ямкового ремонту.

    Ремонтні роботи будуть відбуватися у всіх районах області. Днями розпочалося капітальне оновлення доріг у більшості областей, у тому числі і Рівненській. В рамках президентської програми «Велике будівництво» стартували активні ремонти на 215 об’єктах України. В планах оновлення доріг Укравтодору на 2021 рік є автомобільна дорога М19. Заплановано, до кінця ремонтного сезону 2021 року, повністю завершити оновлення доріг М25 та М19 на всій протяжності територією Рівненської області. Ліквідація ямковості автомобільної дороги Т18-06 на ділянці Рівне-Млинів буде проводитися в межах бюджету експлуатаційного утримання доріг та в обсягах наявних лімітів фінансування. 

  • Упродовж останніх 10-ти років на Рівненщині в закладах освіти виникло 19 пожеж, з них 2 – у дошкільних закладах, а саме: у Корнинському ДНЗ Рівненського району (2016 р.); у приміщенні НВК «Слобідська ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ (ясла-садок)» Острозької райради (2017 р.). На сьогодні відповідно до вимог ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», планові перевірки додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки здійснюються тільки у закладах, у т.ч. закладах освіти, які віднесені до високого ступеня ризику.
  • Голова РОДА Віталій Коваль анонсував відновлення за державні кошти 17 км, так званої,. «дороги на Біле озеро» та майже 6,5 км автошляху Володимирець-Красносілля-Малі Телковичі. Стартувало капітальне будівництво дороги Рівне-Хотин та ремонт дороги Мнишин-Горбаків Рівненського району.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux