Коротко про головне: щотижневий брифінг Віталія Коваля
опубліковано 31 липня 2020 року о 13:22

Голова ОДА Віталій Коваль під час щотижневого онлайн брифінгу відповів на питання, які йому поставили журналісти та мешканці області про важливі питання життєдіяльності Рівненщини.

Будівництво дитячого садочка на вулиці Коновальця в Рівному

Головна новина, що садочку на Коновальця – бути! Ця історія триває ще з 2017 року. Особисто взяв на контроль питання будівництва садочка. Дякуючи ініціативній групі жителів мікрорайону Північний, їх взаємодії із органами влади, садочок на Коновальця буде побудований. Це буде новітній заклад, розрахований на 11 груп, який зможе відвідувати 210 дітей. Вартість будівництва – близько 150 мільйонів гривень. Площа приміщення - понад 3,8 тис. квадратних метрів. Ставимо конкретну ціль – добудувати і здати садочок в експлуатацію в 2021 році.

Реалізація програми «Нова українська школа» на Рівненщині

Під час селектору під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля повідомлено, що Рівненщина – у трійці лідерів серед областей з реалізації програми «Нова українська школа».  Найкращі результати у Рівненському, Здолбунівському та Острозькому районах. Для області виділено 42,8 млн грн з державного бюджету. Гроші на умовах співфінансування спрямовані на модернізацію класів, закупівлю сучасних меблів, комп’ютерну та оргтехніку, а також інтерактивні  та дидактичні засоби навчання.

Жнивна кампанія - 2020

Цьогоріч кампанія зі збору урожаю почалася з деяким запізнення, що пов’язано з погодними умовами. Однак сільськогосподарські підприємства звітують, що жнива ідуть по плану. На даний момент вже обмолотили 23 відсотки посівів ранніх зернових культур: озима пшениця, озимий ячмінь, озиме жито, ярий ячмінь, горох. 94 тисячі тонн зерна уже зібрано. Крім того, уже зібрали озимий ячмінь. В результаті отримали 3,8 тисяч тонн зерна. З технічних культур – зібрано 78 відсотків посівної площі озимого ріпаку. Очікуємо вчасного завершення жнивної кампанії.

Рівненська центральна міська лікарня – серед 25 закладів України, що  отримали ліцензії на трансплантацію

Ліцензію на трансплантацію отримала Рівненська центральна міська лікарня. Рівненщина не стоїть осторонь таких прогресивних процесів. Лікарня підготовлена, збільшуємо кількість спеціалістів, які будуть задіяні в трансплантології. Фахівці також є в Рівненській обласній клінічній лікарні. Фактично медична спільнота Рівненщини готується до цього процесу, влада підтримуватиме розвиток цього напрямку в медицині.

Будівництво спорткомплексу у Здолбунові

На Рівненщині важливим є кожне будівництво. Оцінка актуальності і важливості проводиться з різних аспектів. Будівництво здолбунівського спорткомплексу було зупинено ще на початку 2019 року. Причина -  керівництво ДЮСШ, яке є замовником, подало в суд скаргу на підрядника про завищення цін.  Підрядник суд програв. Наразі триває вже другий судовий процес. Тепер позивачем є  головне управління ДФС в Рівненській області, мова йде про арешт коштів на рахунках. Важливо розуміти ризики, можливі під час будівництва і виділення коштів. Враховуючи можливість неосвоєння коштів на цьому будівництві, було прийнято рішення про зменшення фінансування з ДФРР на будівництво цього спорткомплексу. Після вирішення питань в судовій площині будівництво у Здолбунові буде відновлено. За обсягами це велике будівництво, його кошторис 48 млн грн.

Нові умови адаптивного карантину

Сьогодні відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де всі області будуть пролонговані по, так званих, зонах: «зелена», «жовта», «помаранчева», «червона». 

Кабмін продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня і передбачив, що в залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих районах встановлюється той чи інший рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Так, «зелена» зона передбачає носіння масок або респіраторів у громадських будівлях та транспорті. Дозволяє проведення масових заходів не більше 1 людини на 5 квадратних метрів, відвідування кінотеатрів із заповненістю не більше 50% місць, перевезення пасажирів в межах сидячих місць. Тобто зелена зона - це максимально послаблений карантин.

«Жовта» зона – передбачає заборону відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку крім тих, що надають послуги кризово.

«Помаранчева» зона – забороняється діяльність хостелів, туристичних баз – всього, крім готелів; забороняється діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; заборонені планові госпіталізації в лікарнях, робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

І «червона» зона – це максимальні обмеження – заборонено роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність торгово-розважальних центрів, кафе та ресторанів.

Спільно ми переможемо пандемію.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux