Для бізнесменів Рівненщини презентували інвестиційний паспорт
опубліковано 16 вересня 2020 року о 16:05

Оновлений інвестиційний паспорт Рівненщини стане справжнім гідом для компаній, які планують розпочати бізнес у нашому регіоні. Це своєрідний маркетинговий документ, що розрахований не лише на внутрішній бізнес, а й на закордонних інвесторів.



Інвестпаспорт – це перший продукт Офісу із залучення та підтримки інвестицій в економіку області. Над ним працювали фахівці ОДА, а також представники Агенцій регіонального розвитку та «ІнвестІнРівне».



Паспорт представили під час інвестиційної ради, засідання якої відбулося під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля.



«Ми постійно шукаємо нові підходи до залучення інвестицій, ведення успішного бізнесу на території області. Наші підприємства впевнено сплачують податки та наповнюють бюджети. При цьому місцевий бізнес розвивається, не боїться ризикувати інвестувати у розширення своїх виробництв. Це повертається у вигляді прибутку наших підприємств, розвитку економіки та області в цілому. Тому ми ближче до мети – створення території рівних можливостей», - звернувся до присутніх Віталій Коваль.



Передумови створення інвестпаспорту на Рівненщині є. У цьому переконаний керівник Агенції регіонального розвитку та «ІнвестІнРівне» Дмитро Янушевський. Зараз іноземні донори задумуються про зміну локацій для своїх виробництв. Адже близько 20 років тому інвестори зайшли у європейські країни. Їх зацікавила, в першу чергу, доступність сировини, енергоресурсів та робочої сили. Втім, з часом ці критерії здорожчали. Тому повернути інвестиції стало дедалі важче. А ті, що вдалося вернути, стали менш привабливими.



«Саме тому з’явилася перспектива перенесення інвестиційних виробництв до України. І Рівненщина – не виключення. Адже має логістичну перевагу. Тут вигідно працювати. Адже є доступ до міжнародних та внутрішніх ринків», - розповів Дмитро Янушевський.



Для таких інвесторів, у тому числі, й розроблений паспорт. Він містить структуровану інформацію про Рівненщину: географічне положення, виробничий, ресурсний, логістичний, кадровий потенціал та освіту, структуру економіки, інвестиційні фактори, мобільність, мале та середнє підприємництво, інновації, міжнародну співпрацю, туризм та дозвілля.



Інвестпаспорт має електронну та друковану версію. Друкована версія доступна за посиланням ip-rivne-region-ukr-small.pdf

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux