«Червона» зона дала можливість Рівненському району знизити захворюваність на Covid-19
опубліковано 27 серпня 2020 року о 16:47

На сьогодні Рівненський район – один з п’яти в області, де встановлено «червоний» рівень  епідемічної небезпеки. З початку пандемії Covid-19 тут інфіковано 1396 людей, з яких 88 відсотки вже одужали.

Ситуацію із поширенням інфекції обговорили на розширеній нараді у Рівненській РДА під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна. Участь у нараді взяли керівники структурних підрозділів, голови ОТГ.

«Знаю, що віднесення району до «червоної» зони створила незручності для жителів. Але маємо розуміти, що це рішення Державної комісії і воно, в першу чергу, направлене на зниження захворюваності. Що і відбулося. На сьогодні можна констатувати зменшення Covid-19. Для зручності жителів Рівненського району, які працюють та не мають можливості діставатися роботи, організовано 14 спеціальних перевезень», - відзначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Як розповів голова Рівненської РДА Петро Левчук, за останні два тижні в районі зафіксовано 123 нових захворювання, що дозволяє району перейти до «помаранчевої» зони. Втім, рішення буде приймати Державна комісія з питань НС і ТЕБ.

До слова, смертність в районі від коронавірусної хвороби – нижче середнього по області – 1,1 відсотки. Сергій Подолін відзначив, що не останню роль у цьому відіграє належна організація медичної допомоги та правильно обраний маршрут пацієнта.

За словами головного лікарня КП «Рівненський районний центр ПМСД» Валентина Ханенка, наразі інфекційне відділення ЦРЛ перебуває на реконструкції. Через це жителів району скеровують у лікарні, включені до першої хвилі: «Ми постійно моніторимо ситуацію із завантаженням лікарень. В районі діє 10 мобільних бригад, які виїжджають до людей з підозрою на Covid-19, налагоджене чергування медиків. Кожна людина, котра заключила контракт із сімейним лікарем має його мобільний телефон».

Сергій Подолін повідомив, що Рівненська ОДА ініціювала перед МОЗ збільшення кількості лікарень для прийому хворих на Covid-19. Вже сьогодні є розпорядження розгорнути додатково Здолбунівську ЦРЛ, що суттєво полегшить надання медичної допомоги саме жителям Рівненського району.

Під час наради також розглянули питання наповнення бюджетів, підготовки освітніх закладів до навчального процесу в умовах карантину, ремонту доріг, готовності соціальних та медичних закладів до опалювального сезону.

Потому перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та голова РДА Микола Левчук ознайомилися із станом реконструкції інфекційного відділення ЦРЛ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux