«Активні парки», ДЮСШ та спорт для людей з інвалідністю. На Рівненщині попри війну розвивають фізичну культуру
опубліковано 07 вересня 2023 року о 11:05

Про розвиток фізичної культури та спорту на Рівненщині у 2023 році йшлося під час брифінгу у Рівненській ОДА.

Спікер заходу – начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський. Модерував директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Поліщук.

Так, цьогоріч своє 30-річчя відсвяткував Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт». За весь час існування 22 вихованцям закладу присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України». Також «Інваспорт» загалом підготував 42 майстра спорту України міжнародного класу та 73 майстра спорту України.

«Протягом вже більше 10 років поспіль Рівненщина утримує лідерство у третій групі областей України за результатами роботи зі спортивної майстерності з видів спорту осіб з інвалідністю», - розповів Віталій Ліпський.

Вже третій рік поспіль на Рівненщині реалізують президентський проєкт «Активні парки». Це локації, де проводять заходи, які підвищують фізичну активність жителів області. «Активні парки» – це безкоштовна можливість для дорослих, дітей та молоді подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку. У межах реалізації проєкту «Активні парки» в області облаштовані локації у всіх 64 громадах. Загалом на Рівненщині визначено 83 локації, на яких працюють 79 координаторів. Це найвищі дані в Україні. Як зазначив Віталій Ліпський, такий показник зумовлений хорошою організацією роботи.

«Спочатку проєкт «Активні парки» розроблявся як місце, де люди можуть просто займатися фізичною активністю. Нині ініціатива пішла далі. В кожній громаді є координатор, який займається з людьми різних вікових категорій. Щотижня відбувається у середньому по 3 тренування різноманітних заходів з фізичної культури щотижня. Проте кількість таких тренувань залишається на розгляд громади», - розповів начальник управління у справах молоді та спорту.

Також на території Рівненщини діє 34 спортшколи. Вони зараз формують свої групи. Серед найпопулярніших видів спорту: футбол, баскетбол, волейбол, а також різні види боротьби. 

«Останні роки у Рівненській області будувалося багато різних об’єктів спортивної інфраструктури. Це і спорткомплекси, і спортзали, і басейни, футбольні стадіони… На жаль, через війну цей процес зупинився. Маю надію, що вже невдовзі в нашій області продовжиться будівництво двох головних об’єктів. А саме новий мультифункціональний спортивний комплекс і стадіон «Авангард»», - сказав на завершення розмови Віталій Ліпський.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux