З’явився освітній серіал «Діджитал-фізкультура для школярів за участі зірок спорту»
опубліковано 06 квітня 2020 року о 16:50

6 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з Фондом Ріната Ахметова та футбольним клубом «Шахтар» презентували освітній серіал «Діджитал-фізкультура для школярів за участі зірок спорту».

Освітній серіал складається з 12 уроків фізкультури. Уроки проводять гравці футбольного клубу «Шахтар» — капітан команди Андрій Пятов і захисник Сергій Кривцов. Також у серіалі взяли участь зірки гумористичного проєкту Мамахохотала-шоу Олег Маслюк і Євгеній Янович.

Теми уроків фізкультури охоплюють присідання та випади, планку, віджимання, біг на одному місці, йогу, стрибки, прес, набивання м'яча, як смартфон може стати міні-тренером та багато іншого.

Освітній серіал вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта. А найближчим часом буде також доступний на YouTube-каналі та сторінках Фонду Ріната Ахметова і ФК «Шахтар» в соцмережах.

«Активність дітей в Інтернеті критично важливо поєднувати з активністю в офлайні. Це ключове правило ефективності, здоров’я, гарного настрою. В нашому освітньому серіалі є багато жартів, багато цікавої і корисної інформації щодо нових цифрових сервісів, які допомагають тримати себе в тонусі, багато цікавих порад, як Інтернет може допомогти у заняттях спортом. Дивіться серіал на osvita.diia.gov.ua», — зауважила заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

«В умовах карантину потрібно бути особливо уважними до свого здоров'я. І спільний проєкт Фонду, ФК «Шахтар» і Мінцифри не просто закликає школярів до цього, він залучає. «Діджитал-Фізкультура» — зоряний формат, оскільки в ньому беруть участь зірки спорту Андрій Пятов і Сергій Кривцов. І до них приєдналися зірки телебачення – ведучі гумористичного шоу «Мамахохотала» Олег Маслюк і Женя Янович. Саме ця блискуча четвірка зробила серіал крутим по контенту і дуже легким, веселим за формою. Діти стають безпосередніми учасниками того, що відбувається. Крім того, на них чекають челленджі та флешмоби від Андрія Пятова і Сергія Кривцова. Переможці отримають спортивні призи. Дивіться, беріть участь і бережіть своє здоров'я на карантині», — розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду на презентації серіалу в Кабінеті Міністрів.

«Ми вважаємо, що діти повинні займатися спортом, навіть залишаючись вдома. І футболісти ФК «Шахтар» показали, як можна це зробити, не виходячи на вулицю. Гравці клубу завжди брали участь в соціальних проєктах. Андрій Пятов і Сергій Кривцов із задоволенням відгукнулись і на цей раз. Вони — багатодітні батьки та розуміють важливість «діджитал-зарядки» для дітей», — прокоментувала запуск освітнього серіалу директор благодійної організації Shakhtar Social Інна Хмизова.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux