Завдяки U-LEAD у 10 громадах Рівненщини облаштували тимчасові місця для переселенців
опубліковано 14 травня 2022 року о 17:16

Завдяки підтримці Програмі «U-LEAD з Європою» у 10 громадах облаштували спальні місця для тимчасового проживання переселенців.

До переліку громад потрапили Острозька, Рокитнівська, Здолбунівська, Корецька, Радивилівська, Клеванська, Млинівська, Володимирецька, Козинська та Зорянська. Це ті населені пункти, де мешкає до 50 000 жителів та які активно залучені до розміщення внутрішньо переміщених осіб.

«Програма «U-LEAD з Європою» допомагає 250 тергромадам України. Серед них і десять з Рівненської області. Комунальні установи, заклади та підприємства цих громад отримали допомогу, яка дозволить їм краще надавати основні послуги на підтримку ВПО. Це, зокрема, похідні ліжка, каремати, спальні мішки, вовняні ковдри, баки для води та генератори», - зазначає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Завдяки цим товарам в територіальних громадах були облаштовані додаткові місця для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

«Відбір громад, а також перелік товарів, які їм надані, були тісно узгоджені з Мінрегіоном. Координацію діяльності з отримання допомоги громадами здійснювала наша команда Регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області. Ми розуміли, що громади, крім консультативної підтримки, потребують допомоги в облаштуванні місць для проживання ВПО та інших речей першої необхідності в умовах воєнного стану. Саме тому була започаткована ініціатива від Програми «U-LEAD з Європою» щодо надання громадам екстреної підтримки», – розповідає Михайло Шелеп, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Загалом U-LEAD організував надання підтримки до 250 громадам, які найбільше постраждали від війни, що триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux