Завдяки проекту Світового банку у Гощанському районі оновили амбулаторії
опубліковано 29 грудня 2020 року о 17:30

У Гощанському районі запрацювали дві оновлені амбулаторії – у Тучині та Бугрині. Заклади відремонтували, закупили сучасні апарати, обладнання та меблі. Реконструювали та оснастили амбулаторії завдяки проекту Світового банку.


«Загалом цього року в рамках проекту Світового банку на Рівненщині відкрили 23 амбулаторії. Усі вони оновлені завдяки ремонту, укомплектовані сучасними меблями та обладнанням. Тому переконаний, що лікарям тут комфортно працюватиметься, а пацієнти отримуватимуть хороші медичні послуги. Ще 5-ть амбулаторій ми плануємо здати до кінця лютого 2021 року», - наголосив в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.


Як розповіла головна лікарка КНП «Гощанський районний ЦПМСД» Тетяна Поліщук, для Тучинської амбулаторії перепланували перший поверх місцевої лікарні.


«Це був триповерховий заклад. І кабінети амбулаторії були розкидані по усіх поверхах. Це було незручно для пацієнтів. Тепер, після реконструкції, під заклад первинної меддопомоги виділений цілий перший поверх. Тож можна отримати послуги в одному місці», - розповідає Тетяна Поліщук.


Важливо, що приміщення під амбулаторію є доступне для людей з інвалідністю. Загалом тут більше 10 кабінетів. Працює 20 медпрацівників. Вони обслуговують майже 5-ть тисяч людей, у тому числі й дітей. У закладі функціонує денний стаціонар, фізкабінет, реєстратура, маніпуляційна тощо.


Закупили й сучасні меблі, обладнання.


У рамках проекту Світового банку оновили й діюче приміщення Бугринської амбулаторії. Для цього теж перепланували перший поверх лікарні. Зробили внутрішнє та зовнішнє опорядження, облаштували 9 кабінетів, один ізолятор. Є тут просторий хол, кімната для персоналу.


Тепер тут працюватиме 4 сімейні лікарі, які обслуговуватимуть 4,5 тисячі жителів.


Окрім відкриття амбулаторії, медики та громадськість віддали шану заслуженому лікарю України Івану Жовніру. Він доклав багато зусиль для розвитку медицини в Бугрині. Тепер на приміщенні медзакладу встановлена меморіальна дошка його імені.


За словами консультанта з фінансового управління проекту Світового банку Наталії Бірюкової, будівельні роботи обох амбулаторій розпочалися наприкінці 2018 року. На Бугринську у рамках проекту спрямували 5,7 млн грн, а Тучинську – 3,9 млн грн. Співфінансування надійшло й з обласного та місцевих бюджетів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux