За час пандемії з Рівненщини не пішов жоден закордонний інвестор
опубліковано 14 січня 2021 року о 14:19

Впродовж 2020 року Рівненщина впевнено тримала четверте місце в комплексному рейтингу Кабінету Міністрів за рівнем соціально-економічного розвитку після Києва, Київської та Дніпропетровської областей.

Чи втримає область й далі цей темп, розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль в інтерв’ю для «Урядового кур’єру».

«Передумови для цього є, тобто йдеться насамперед про ті об’єкти, які генеруватимуть комплексний розвиток наших територій. «Велике будівництво» має розігріти всю економіку краю. Тут і розвиток суміжних галузей, і робочі місця, й податки до бюджетів різних рівнів», - відзначив Віталій Коваль.

За словами голови ОДА, багато для області робить держава. Наприклад, у держбюджеті на 2021 рік передбачено 75 мільйонів гривень на модернізацію рівненського аеропорту. Він один із небагатьох увійшов до Державної цільової програми розвитку аеропортів до 2023 року. А повітряні ворота — це конкурентоспроможність регіону, що важливо для бізнесу.

«А ось у пошуку приватних інвесторів прокидаємося й засинаємо. Ідеться насамперед про внутрішні інвестиції, адже пандемія перекроїла світ. Проте з Рівненщини не пішов жоден закордонний інвестор: успішно працює «Консюмерс-Скло-Зоря» і ТОВ «Технобуд» із французьким капіталом, ОДЕК-Україна з голландським та інші. Тепер заходить інвестор з Данії. За 11 мільйонів доларів він готовий створити 1000 робочих місць у меблевому кластері поблизу Рівного. Загалом обираємо європейський кластерний підхід до розвитку економіки», - розповів голова Рівненської ОДА.

До слова, як відзначає Віталій Коваль, на Рівненщині можуть забезпечити навіть найвибагливішого інвестора кваліфікованими робітничими кадрами.

«Задум полягає ще й у розвитку кластерної економіки. Сучасні знання та навички — перший крок до цього. Ми його зробили доволі швидко і впевнено. Сподіваємося, що саме професійно-технічна освіта стане тим локомотивом, який витягне наш край на новий рівень розвитку», - відзначає Віталій Коваль.

Нині Рівненщина — лідер у створенні інноваційного освітнього середовища в Україні у професійно-технічній освіті. Є 25 новітніх навчально-практичних центрів, де на допомогу фахівцям, затребуваних на ринку робітничих професій, прийшли роботи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux