Єдину систему відеоспостереження планують впровадити у всіх територіальних громадах Рівненщини
опубліковано 15 квітня 2021 року о 14:45

Рівненщину планують перетворити в потужну безпекову територію. Обласну комплексну програму захисту регіону «Безпечна Рівненщина» обговорили на засіданні Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування. 

У ній взяли участь перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, голова обласної ради Сергій Кондрачук, начальник ГУНПв Рівненській області Олексій Камишанський, обласні депутати та голови територіальних громад краю.

«Реалізація цієї програми на території Рівненщини є дуже важливою. Адже цим ми забезпечимо безпечний простір у кожній громаді. Орієнтовна вартість програми становить близько 8 млн грн, дане питання буде розглянуто на найближчій сесії обласної ради. Для реалізації цієї програми потрібні кошти як з обласного бюджету, так і керівники громад мають долучитися до співфінансування», - зазначив Сергій Подолін.

За його словами, завдяки цій програмі правоохоронці виявлятимуть порушення оперативніше, зокрема на дорогах області. Відповідно, кошти від оплати штрафів надходитимуть до бюджетів громад.

Загалом, програма передбачає запровадження єдиної системи відеоспостереження на усій території області. Вузли відеоспостереження будуть встановлені у територіальних громадах області. Це дасть змогу оперативно відстежувати порушення на дорогах, вулицях, у громадських місцях та реагувати на них.

«Така програма безпеки є необхідністю, а не забаганкою. Вона допоможе забезпечити більш якісне надання послуг. Це нова система управління, яка пришвидшить роботу правоохоронців, допоможе у комунальному господарстві, а також загалом відслідковуватиме  техногенну безпеку території.  Така відеофіксація допоможе керувати усіма процесами у громаді», - повідомив Олексій Камишанський.

Так, програмою передбачено встановлення серверу в обласному центрі. До нього будуть підключені усі камери спостереження. Серед іншого, вони зможуть розпізнавати номерні знаки, обличчя, шукати транспортні засоби, а також контролювати рух та інтенсивність транспорту.

Також «Безпечна Рівненщина» передбачає інтеграцію з ситуаційними центрами, хмарне обчислювальне середовище та програмні засоби аналітики.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux