Як об’єднані громади Рівненщини протидіють пандемії
опубліковано 23 квітня 2020 року о 13:32

Об’єднані територіальні громади Рівненщини з початком карантину ведуть активну роботу, аби убезпечити життя своїх мешканців.


За інформацією Асоціації «ОТГ Рівненщини», з місцевих бюджетів 27 громад на боротьбу з пандемією було виділено 3,181 млн грн, ще 277 тис. грн надійшло за рахунок спонсорських коштів.


Більшу частину цих ресурсів, близько 2 млн грн, направлено районним лікарням як цільову субвенцію. Ще 1,142 млн грн потрачено на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезинфікуючі матеріали. Також в ОТГ витрачали кошти на оплату робіт з дезінфекції, закупівлю пального, придбання швидких тестів, додаткову субвенцію для первинної ланки медицини.


Як розповів керівник Рівненського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Сивий, радники офісу в онлайн режимі консультують громади з питань роботи під час карантину. Вони роз’яснють юридичні, фінансові та соціальні питання. А від Програми «U-LEAD з Європою» 849 сільських громад України, серед них усі рівненські, отримали інформаційні матеріали щодо COVID-19. Їх розповсюджено серед вразливих груп населення, особливо тих, хто не має доступу до інформації.


Аби ефективніше протидіяти небезпеці у громадах налагодили власне пошиття захисних масок (Млинівська, Демидівська, Бугринська та інші ОТГ), подбали про перевезення медичних працівників до лікарень області (Корнинська, Привільненська, Бугринська ОТГ тощо).


Активно допомагають медикам й самі працівники місцевих органів влади. Так, у виконавчому комітеті Вараської міської ради зібрали майже 37 тисяч гривень, за які закупили 84 багаторазових захисних комбінезонів для медиків міста. 30 костюмів передали сімейним лікарям КНП «Вараський центр первинної медичної допомоги», а 54 - медикам екстренної швидкої медичної допомоги.


Працівники Радивилівської міської ради перерахували свій одноденний заробіток на засоби індивідуального захисту місцевим лікарям. Зібрані 20 000 гривень пішли на медичні маски, рукавиці та антисептики.


На благодійний рахунок комунального некомерційного підприємства «Радивилівська районна лікарня» для того, аби медичні працівники були забезпечені всіма необхідними первинними засобами індивідуального захисту, свій одноденний заробіток переказали і працівники загальноосвітніх закладів та дитсадків, бібліотек й закладів культури Радивилівської ОТГ.


Депутати Острозької міської ради, посадові особи виконавчого комітету та небайдужі мешканці ОТГ зібрали кошти та закупили 10 багаторазових захисних костюмів для медпрацівників Острозької підстанції екстренної (швидкої) медичної допомоги.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux