Всеукраїнський громадський бюджет: для ініціаторів проєктів з Рівненщини провели форум ідей
опубліковано 16 вересня 2020 року о 11:22

Понад 40 представників громадськості з Рівненщини взяли участь в онлайн-форумі для авторів проєктних ідей Всеукраїнського громадського бюджету на 2020 рік.

Нагадаємо, Рівненщина – одна з п’яти  областей, де пілотується Всеукраїнський громадський бюджет. Офіційний старт подання проєктів відбувся 9 вересня і триватиме до 3 жовтня. Кожен активний житель громади має можливість подати свої ідеї для розвитку Рівненщини. У 2020 році на конкурс в рамках Державного фонду регіонального розвитку передбачили 2,6 мільйонів гривень. 

Модерував захід національний експерт Ради Європи, ініціатор та розробник моделі, член експертного офісу впровадження Всеукраїнського громадського бюджету та експерт проєкту ПРООН з впровадження ВГБ в областях України Олексій Коваленко.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко привітав учасників форуму та висловив переконання щодо важливості впровадження такої ініціативи як Всеукраїнський громадський бюджет: «Започатковуючи проект, Рівненщина робить черговий крок до прозорості використання бюджетних коштів на потреби, які визначає громадськість. Рівненська ОДА максимально зацікавлена як у відкритості проведення процедур, так і якості підготовлених проектів».

Під час Форуму майбутні автори та ініціатори ідей дізналися, як правильно скласти свій проєкт та зареєструвати його в електронній системі голосування «Громадський проект».

Зокрема, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Костянтин Мокляк розповів про етапи, строки та умови проведення ВГБ у Рівненській області. Учасники отримали дорожню карту послідовних кроків, які необхідно зробити автору та голосуючим за проєкти ВГБ.

У форматі дискусії в групах учасники опрацювали ідеї майбутніх проєктів ВГБ, визначили їх актуальність, відповідність умовам ВГБ, напрацювали попередні проєктні заявки та прототипи власної інформаційно-комунікаційної кампанії проекту.

З деталями обговорюваних на форумі аспектів реалізації конкурсу можна ознайомитися у записі за посиланням:

https://www.facebook.com/vgbua/videos/999436140483779/

Форум організували Рівненська ОДА спільно з командою Експертного Офісу ВГБ, що об'єднує громадські організації «SocialBoost» та Форум розвитку громадянського суспільства, в рамках проєкту Програми розвитку ООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux