Володимир Зеленський запропонував створити 1551 новий парк – у кожній громаді
опубліковано 08 червня 2021 року о 18:19

У Дніпрі відбулося засідання Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського. На форумі керівники ОДА і обласних рад зі всієї України обговорили важливі питання співпраці центральної влади і місцевої.

До роботи Конгресу долучилися голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та голова облради Сергій Кондрачук.

Під час заходу обрали голову та заступників Палати регіональних влад. А також, обговорили питання, які хвилюють різні області. Зокрема: завершення формування РДА, наповнення місцевих бюджетів, стихійні сміттєзвалища, посилення ролі екологічної інспекції, ваговий контроль на дорогах.

Звернув увагу на екологічні проблеми і Володимир Зеленський.

«Хочу запропонувати учасникам конгресу спільну мету - це 1551 новий парк, тобто один новий парк у кожній громаді. Іншими словами - давайте саджати разом», - заявив Володимир Зеленський.

Президент нагадав, що напередодні в рамках всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія» він підписав указ про створення проекту «Зелена країна», мета якого полягає у збільшенні площі українських лісів, а саме в тому, щоб упродовж трьох років висадити в Україні один мільярд дерев. Захист довкілля може стати першою об'єднавчою справою для всіх.

«Паралельно маємо вже ряд звернень, які надійшли із регіонів у постійно діючий офіс Конгресу, який тільки минулого тижня був відкритий при Офісі Президента. Як я уже наголошував раніше, кожне питання, звернення та проблема будуть опрацьовані спільно Офісом Президента, урядом чи парламентом. Як заступник керівника ОП з регіональних питань, контролюватиму це особисто», - зазначив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Він наголосив, що через нову платформу очільники областей або органів місцевого самоврядування напряму можуть проговорювати шляхи вирішення проблем з міністрами, керівництвом Офісу Президента і своїми колегами з інших регіонів. 

Як зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, на Рівненщині також створений Конгрес місцевих та регіональної влад при облдержадміністрації.

«Розпорядження про Конгрес місцевих та регіональної влад при облдержадміністрації підписав ще місяць тому. Переконаний, на регіональному рівні він теж стане важливим майданчиком для взаємодії і об’єднає представників усієї вертикалі влади», - зазначив Віталій Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux