Віталій Коваль запропонував польським депутатам запустити рейс з рівненського аеропорту до Польщі
опубліковано 07 листопада 2019 року о 14:00

Таку можливість голова Рівненської ОДА обговорив з депутатами Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства на чолі із заступником голови Сеймику Гражиною Клюге.

Віталій Коваль розповів польським колегам про потенціал міжнародного аеропорту "Рівне" та запропонував разом докласти зусиль для організації регулярного рейсу з Рівного до Польщі вже з 2020 року.

"Знаю, що у вашій країні найбільше студентів з України, Норвегії, США. І якщо до Норвегії з окремих аеропортів Польщі літають по шість рейсів у день, то авіасполучення з Україною сьогодні на доволі низькому рівні. А у нас є великий запит на польоти з Рівного до Польщі - від фахівців ІТ-галузі до тисяч українських студентів, які навчаються у вашій країні", - зазначив Віталій Коваль.

Він також додав, що нині задля співпраці із рівненським аеропортом проводяться переговори з трьома авіакомпаніями: лоукостерами - угорським Wizz Air та ірландським Ryanair, а також польськими авіалініями LOT.

У свою чергу присутній на зустрічі віце-маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства, українець за походженням Мирон Сич зазначив, що авіарейс Рівне-Ольштин є цілком реальним, якщо вдасться залучити дешевого авіаперевізника. Тим паче, що до Львова з польського Ольштина авіасполучення присутнє.


Крім того, під час зустрічі сторони домовилися про двосторонню співпрацю у сфері освіти, науки і культури. Зокрема, це – оздоровлення у Польщі дітей загиблих учасників АТО/ООС, підготовка польських спортсменів окремих видів спорту на території Рівненщини, відпочинок польських дітей у нашому краї, посилення взаємодії польських і рівненських журналістів й представників органів місцевого самоврядування обох країн.


Також Віталій Коваль презентував польським колегам концепцію розвитку Рівненщини як технократичного хабу Західної України. Він розповів, що в Рівному створюється дорожній хаб, тут зокрема діятиме один із 4-х центрів дислокації мобільних спецзагонів в Україні. Очікується об'єднання митниць чотирьох областей в одну – Поліську митницю із центром у Рівному. На території рівненського аеропорту базуватиметься авіація ДСНС, а саме: вертольоти, пожежний літак, санітарна авіація, яка також обслуговуватиме сусідні області. Медичний, деревообробний, туристичний та інші хаби також вже в процесі створення. Таким чином, центри керування ключовими галузями життєдіяльності регіонів будуть у Рівненській області.

Заступник голови Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства Гражина Клюге зазначила, що Рівненщина може розраховувати на їхню підтримку щодо посилення зв'язків між окремими галузями Рівненщини і їхнього воєводства.

Найближчим часом відбудуться експертні консультації для відпрацювання спільних дій за вказаними напрямками.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux