Віталій Коваль відвідав хворих на коронавірус пацієнтів Сарненської ЦРЛ та карантинний блок-пост в селі Тинне
опубліковано 28 березня 2020 року о 20:33

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль привіз медикам Сарненської центральної районної лікарні додаткові захисні комбінезони, окуляри і маски, а також поспілкувався із хворими на COVID-19 мешканцями села Тинне, яких лікують в інфекційному відділенні.

«Пацієнти налаштовані оптимістично, хоча й переживають. Поспілкувався і з медиками Сарненської районної лікарні, яка визначена однією із базових в області для лікування коронавірусу. Кажуть, стан хворих середній, рухаються до одужання. На жаль, одна людина в реанімації. Також передали медикам додаткові захисні засоби. Максимальне забезпечення їхніх потреб - для нас пріоритет», - підкреслив Віталій Коваль.

Сарненська ЦРЛ отримала 30 захисних комбінезонів, додатково - 70 окулярів і респіраторів. Раніше у медзаклад було передано 500 експрес-тестів, 300 масок, 15 захисних костюмів.

Нині лікарня потребує додаткових апаратів штучної вентиляції легень. З цього питання, а також для отримання лікарнею додаткових тестів, Віталій Коваль звертатиметься до Міністерства охорони здоров’я.

«Також є постійна потреба в масках та респіраторах, засобах дезінфекції. Тож представники бізнесу можуть долучатися до допомоги нашим медичним закладам», - наголосив Віталій Коваль.

Очільник області також відвідав блок-пост у селі Тинне на Сарненщині, яке знаходиться під карантинними обмеженнями. Нагадаємо, усі 9 випадків коронавірусу на Рівненщині зафіксовані у мешканців Тинного.

«Доставка продуктів та ліків відбувається в штатному режимі, без затримок. На блок-посту дезінфікують спецтранспорт, який в‘їжджає та виїжджає з села. Працюють рятувальники та поліцейські. Привезли 500 захисних масок для соціально незахищених мешканців Тинного, зокрема пенсіонерів та інвалідів», - розповів Віталій Коваль.


Він також нагадав, що прості речі – самоізоляція, дезінфекція, звичайне миття рук - рятують життя.

«Закликаю усіх зберігати спокій. Робимо все, аби інфекція не поширювалася швидкими темпами. Наразі тримаємо ситуацію під контролем», - наголосив голова Рівненської ОДА.

Нагадаємо, станом на 20 годину 28 березня, із 12 досліджених Лабораторним центром зразків, COVID-19 у жодному не виявлено.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux