Віталій Коваль проінспектував інфекційне відділення Сарненської ЦРЛ
опубліковано 26 лютого 2020 року о 13:00

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ознайомився із роботою Сарненської ЦРЛ, зокрема, побував у інфекційному відділенні.


Нагадаємо, дві лікарні в області – Сарненська центральна районна та Рівненська центральна міська – визначені для роботи у складних умовах на випадок боротьби з коронавірусом.




«В Україні епідеміологічна ситуація під контролем. Але ми розуміємо, що зв’язані з європейськими країнами, і цей вірус може потрапити до нас. Тому зараз основна задача – перевірити нашу готовність. У наступні дні планую відвідати ще декілька інфекційних відділень, для того щоб зрозуміти, що моральний дух персоналу і підготовка самих відділень –  на високому рівні», - розповідає Віталій Коваль.


Так, в Сарненській ЦРЛ є необхідна кількість халатів, масок, усіх захисних засобів і розхідних матеріалів, а також спеціальний одяг для медичних працівників.



«На даний момент, тут є все необхідне. В це інфекційне відділення можна помістити одразу 10 пацієнтів з підозрою на коронавірус. Зрозуміло, що якщо буде пік, нам потрібно буде долучати і додавати деякі засоби, але на сьогоднішній момент ми бачимо, що відділення повністю готове», - розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.




Олег Вівсянник додав, що в області є 417 інфекційних ліжок, проте при потребі, у лікарні готові направити ще понад тисячу стаціонарних ліжок.


Медичні працівники розповіли, що вони пройшли інструктаж, тож знають, як діяти у разі загострення ситуації. Розроблено чіткий алгоритм дій для усього медичного персоналу, включаючи молодших медичних працівників, медсестер та лікарів.


Також Віталій Коваль повідомив, що облдержадміністрація передала 17 спеціальних безконтактних термометрів на прикордонну службу. Так, в аеропорту Рівного та пропускних пунктах на кордоні з Білоруссю будуть обстежувати усіх подорожуючих на наявність високої температури.


Також Віталій Коваль відвідав інфекційне відділення Березнівської центральної районної лікарні та на власні очі пересвідчився у готовності медзакладу до роботи в умовах боротьби з коронавірусом. До слова, в закладі повідомили, що зможуть прийняти до 30 осіб з підозрою на коронавірус. Тож до такого сценарію Рівненщина повністю готова. 






 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux