Віталій Коваль: На Рівненщині повинен з’явитися Індустріальний парк
опубліковано 21 листопада 2019 року о 17:04

На цьому голова Рівненської ОДА наголосив під час засідання круглого столу «Індустріальні парки: недосяжна мрія чи реальний шанс для розвитку економіки Рівненщини?».



Індустріальні парки є в багатьох країнах світу. Зокрема, в Південній Кореї вони виробляють 70% ВВП країни. В Україні нині зареєстровано 42 Індустріальні парки, проте реально працюють лише п’ять.

До обговорення запросили представників потужних діючих міжнародних кампаній та потенційних інвесторів. Також були присутні народні депутати, представники місцевої влади.


«На сьогодні Індустріальні парки є у всіх областях України, крім Рівненщини. Плануємо це виправити. В рамках розвитку технологічного хабу почали переговори із девелоперськими компаніями, які допоможуть розпочати діяльность індустріального парку на Рівненщині. Не на папері, а на ділі», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Він також нагадав, що сьогодні в Європі скорочуються виробництва. Тож в рамках міжнародного перерозподілу праці інвестори шукають нові ринки для перенесення своїх заводів та підприємств.

«Наявність Індустріального парку на Рівненщині - це зелене світло для них. Реалізація даного проекту - справа довгограюча. Проте сьогодні маємо для цього волю та ентузіазм. Боротьба за інвестиції потребує зусиль та наполегливості. І ми до цього готові», - підкреслив Віталій Коваль.



За словами представників компаній «Kronospan» та «Verallia», вони працюють на Рівненщині та готові до розширення виробництв. Адже ринок достатньо цікавий. Втім, деякі бюрократичні процедури некомфортні для іноземного бізнесу. Серед них: надання та оформлення дозволів, проблеми із постачанням залізничних вагонів, відсутня інформація про стан ґрунтів тощо.


В свою чергу директор девелоперської групи кампаній «EVON» Валерій Кирилко відзначив, що успішна робота таких підприємств свідчить про те, що Рівненщина справді має перспективи розвитку індустріального парку. Втім, нині необхідно добре відшліфувати законодавство.



«Ми займаємося розвитком Індустріальних парків в Україні. Закон України про їх створення є. Втім 85% того, що там прописано, на сьогодні не працює. Все залишається лише на папері. Та й не лише. Дуже часто під парки бездумно виділяють територію без комунікацій, або ж з непідходящими ґрунтами, з неправильним призначенням земельної ділянки тощо. Крім того, сьогодні місцеві ради не знають, як «продати» створені Індустріальні парки для іноземних інвесторів», - пояснив Валерій Кирилко.



Нині ж девелоперська група кампаній «EVON» тісно співпрацює з Урядом щодо внесення змін до законодавства. Окрім того, з міжнародними партнерами закінчує розробляти методологію оцінки ділянок під будівництво Індустріальних парків. Також для зацікавлених в реалізації таких проєктів проведуть тренінги.


Довідково.


Індустріальний парк або промисловий парк – територія, виділена для промислового розвитку. Це ефективний механізм залучення інвестицій, розвитку виробничих потужностей, створення нових робочих місць.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux