Віталій Коваль взяв участь в Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
опубліковано 04 березня 2023 року о 16:56

За попередніми підрахунками, агресор зруйнував або пошкодив в Україні вже понад 81 тисячу об’єктів інфраструктури. Все це треба відновити в найкоротший термін.

Про програми відновлення країни, гуманітарну та безпекову ситуацію йшлося на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському. Участь у ньому взяв начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

Онлайн до засідання долучилися усі заступники голови ОДА, начальники районних військових адміністрацій, а також представники місцевого самоврядування – голова обласної ради Андрій Карауш, депутати обласної, районних та місцевих рад Рівненщини.  

Розпочали зустріч із хвилини мовчання. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення на війні загинуло 25 депутатів місцевих рад України. Серед них - троє загиблих захисників з Рівненщини.

Володимир Зеленський подякував усім представникам влади – від місцевої до центральної за згуртованість під час найскладнішого року в Україні. На переконання Президента, саме єдність пришвидшить перемогу.

«Ми відновлюємо інфраструктуру. Тисячі різних об’єктів, що були пошкоджені або зруйновані вщент окупантами, відновлені. Логістика держави перебудована. Так маємо діяти й надалі. Збільшувати можливості нашої держави й дуже швидко ухвалювати потужні рішення. Менше помилок і скоріше пришвидшувати перемогу», - звернувся до присутніх Президент.

Представники Уряду та силового блоку представили плани щодо відновлення енергетичних об'єктів, відбудови інфраструктури. Йшлося про інтеграцію  внутрішньо переміщених осіб. Рівненщина була відзначена як область, де одна з кращих систем перекваліфікації ВПО.

«Окремо була представлена програма «Безпечна країна», де розповідалося про посилення безпекових заходів. Серед іншого – осучаснення засобів контролю на кордоні. Зокрема встановлення по всій лінії державних рубежів камер відеоспостереження з тепловізорами, керованими новітнім програмним забезпеченням», - розповів начальник ОВА Віталій Коваль.

На Конгресі виступали іноземні гості. Свою підтримку Україні вкотре висловив Президент регіонів Євросоюзу Васко Алвеса Кордейро.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux