Гранти для ветеранів: на Рівненщині розвивають власний бізнес
опубліковано 18 жовтня 2023 року о 11:07

Ветерани Рівненщини завдяки урядовим грантам відкрили  нові кав’ярню, перукарню, студію вивчення англійської мови та покращили умови діючої СТО.

Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та додав, що 4 особи вже кошти отримали, а загалом позитивні рішення отримали семеро ветеранів.

«Видано 4 гранти для ветеранів та їх подружжя. Їх загальна сума склала 1,445 мільйонів гривень. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 12 нових робочих місць. Це дуже хороший результат, адже загалом по Україні ухвалено 136 рішень, а загалом подано 331 заявку. Створювати бізнес під час війни, підсилювати економіку країни, за яку боровся, – це позиція стійкості та сили українців», - сказав очільник області.

Нагадаємо, що в Україні діє державна програма надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу. Вона запроваджена урядом для надання державної допомоги фізичним особам, суб'єктам господарювання у формі грантів. Отримати грант може ветеран (учасник бойових дій або людина з інвалідністю внаслідок війни) або другий/друга з подружжя ветерана.

За програмою «Грант для ветеранів та їх подружжя» можна отримати грант на старт або розвиток бізнесу від 250 тис. до 1 млн грн:

- до 250 тисяч гривень на власний бізнес може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше одного робочого місця;

- до 500 тисяч гривень може отримати подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: 70% надає держава, 30% — власні кошти отримувача;

- до 1 млн гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він до цього вже не менш ніж три роки зареєстрований як ФОП. Головна умова — створення від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два - для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само співфінансування буде 70% на 30%.

За кошти гранту можна оплатити обладнання, оренду, транспорт, придбати сировину, необхідні матеріали чи ліцензійне програмне забезпечення, замовити рекламу тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux