Ветеранський проєкт на Рівненщині стане базовим для усіх громад країни
опубліковано 24 лютого 2021 року о 15:09

Рівненщина – пілотна область, де втілюють проєкт з питань ветеранів. Ініціатива "Підвищення стресостійкості та соціальної спроможності громад Рівненщини шляхом взаємодії з ветеранами російсько-української війни" передбачає, що у громадах області працюватимуть так звані «соціальні менеджери» для роботи із ветеранами.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін разом із головою Координаційної ради ветеранів при ОДА Сергієм Кальмуком, директоркою «Ветеранського Простору» Ольгою Яковлєвою та  головою «Асоціації ТГ Рівненщини Сергієм Пилипчуком зустрілися із уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадимом Свириденком.  

«В області є майже 11 тисяч ветеранів - учасників АТО, а також 261 сім’я загиблих. У кожній територіальній громаді має бути фахівець, який про них дбатиме. Тобто, соціальний менеджер по координації та їх супроводу. Адже для подолання наслідків участі громадян в антитерористичній операції на Сході України потрібно об’єднати та скоординувати зусилля всіх рівнів влади. Ветерани повинні отримувати кваліфіковану допомогу вчасно і в необхідному обсязі. Жоден із них немає лишитися поза увагою держави», - зазначив Сергій Подолін.

За його словами, подібний проєкт вже успішно реалізовувався у Рівненському районі. Наразі є територіальні громади, які вже мають таких фахівців. До прикладу, у Корнинській  - декілька років питаннями ветеранів опікується матір загиблого Героя – Оксана Свіржевська. Такий досвід має перейти на всю область, а потому – на Україну.

Як повідомила Ольга Яковлєва, з 1 березня проєкт на Рівненщині починає масштабно втілюватися і охопить всю область. Для голів територіальних громад краю представлено щонайменше три варіанти для створення робочих місць для таких працівників - введення штатної одиниці, покладання обов’язків на наявних працівників, або ж залучення на паритетних засадах осіб, які перебувають на обліку в центрах зайнятості.

«Найперше – у громадах ми маємо знати проблеми кожного із ветеранів, а також членів їх сімей. Далі - забезпечується супровід соціального менеджера на рівні усіх гілок влади. Роботу у даному напрямі координуватимуть чотири новостворені РДА та облдержадміністрація», - розповів Сергій Подолін.

Так, Вадим Свириденко, у свою чергу повідомив, що він та Офіс Президента будуть усіляко підтримувати даний проєкт. Адже Рівненщина є пілотною у його втіленні, тому у майбутньому цей досвід стане базовим для всіх територіальних громад України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux