Вербське терапевтичне відділення продовжить функціонувати
опубліковано 02 липня 2020 року о 16:25

Терапевтичне відділення №2 у селі Верба є структурним підрозділом Дубенської міської лікарні, що належить до комунальної власності міста обласного значення. У зв'язку з тим, що відділення знаходиться поза межами міста, та через обмежене фінансування, Дубенською міською радою розглядається питання про подальше функціонування відділення.

Оскільки питання, пов’язані із функціонуванням закладів охорони здоров'я, знаходяться на особливому контролі в Рівненській ОДА, Дубенську міську раду відвідали перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін і начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

Там відбулася термінова позапланова нарада за участю голови Дубенської РДА Володимира Іщука, Дубенського міського голови Василя Антонюка, а також представників Вербської сільської ради, медиків та громадськості.

За словами Олега Вівсянника, кошти на утримання відділення можна залучити трьома шляхами: залишити фінансування з бюджету Дубенської міської ради, залучити районний, у разі перевиконання, або ж співфінансувати за рахунок ОТГ, сільких та селищних рад, що знаходяться на даній території.

«Для нас дуже важливо зберегти даний заклад, який необхідний для мешканців Верби та найближчих сіл. Наразі актуальним є питання утримання закладу. За попередніми підрахунками, до кінця року для цього необхідно близько 90 000 гривень. Наше завдання – вирішити, яким чином це можна зробити», - звернувся до присутніх Сергій Подолін.

«Ми бачимо вирішення даної проблеми шляхом співфінансування з різних бюджетів. Тобто за рахунок усіх причетних можна утримувати заклад до кінця року. А за кошти НСЗУ виплачувати заробітну плату медпрацівникам», - зазначив Сергій Подолін.

Всі присутні підтримали доцільність такого вирішення питання збереження терапевтичного відділення у Вербі.

«Дякую обласній владі, що спільними зусиллями ми можемо оперативно вирішувати наші проблеми», - зазначив Василь Антонюк.

Також, присутні домовилися створити робочу групу із представників обласної, Дубенської міської та місцевої влади для вирішення питань подальшого забезпечення медичною допомогою мешканців цього села та навколишніх.

«На даний момент у закладі функціонує центр первинної медико-санітарної допомоги, терапевтичне відділення, ліжка соціального спрямування, а також на території є станція екстреної медичної допомоги. Якщо це все об’єднати і зробити правильну організаційну структуру - це забезпечить медичною допомогою мешканців навколишніх сіл, а також допоможе зекономити кошти та ціленаправлено їх використовувати», - підсумував Сергій Подолін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux