Вакцинація проти коронавірусу, новий підтип «Дельта»-штаму та реконструкція стадіону «Авангард» – головне на брифінгу 22 листопада
опубліковано 22 листопада 2021 року о 16:44

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення ОДА Олег Вівсянник відповіли на актуальні питання життєдіяльності Рівненщини та протидії COVID-19.

Модерував брифінг директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Поліщук.


  • У 8-ми областях України виявлено новий підтип «Дельта»-штаму коронавірусу. Вірус постійно мутує. Згідно з даними учених Лондонського університету, цей вірус є більш контагіозним, ураження на 15-20% більше. Стандарти та протоколи лікування щодо даного підтипу вірусу не змінені.
  • Наказом МОЗ розширено перелік професій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації від COVID-19. Окрім освітян і працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації на період дії карантину, додаються співробітники: підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів; підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Цей наказ вступає в дію з 9 грудня. Нещеплені працівники вищезазначених установ та організацій підлягають відстороненню від роботи без збереження заробітної плати. Ті, хто мають абсолютні протипокази, не підлягатимуть обов’язковій вакцинації.
  • Міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію видається усім, хто отримав повний курс щеплень від COVID-19. Він діє на усій території України, а також на території низки інших держав. Хоча вимоги іноземних країн до вакцинального паспорта постійно змінюються, МОЗ та провідні науково-дослідні інститути, які займаються питаннями вакцинації, рекомендують здійснювати вакцинацію одним препаратом. Проте, є випадки коли можна відхилитися від встановленого порядку. До прикладу, коли на введення першої дози вакцини було помічено низку ускладнень чи побічних реакцій. Варто зазначити, що рішення про заміну препарату пацієнт не повинен приймати самостійно, з цього питання варто проконсультуватися з лікарем.
  • На сьогодні в Рівненській області смертність від коронавірусу складає 1,7%, в Україні середній показник становить – 2,4%. Загалом в регіоні від COVID-19 померла 1971 особа.
  • У Дубенському пологовому будинку відведено 19 ліжок для лікування вагітних жінок з коронавірусною інфекцією. До усіх ліжок підведений кисень. Орієнтовно для цього медзакладу витрачається 8 балонів кисню на добу. Але цей показник не є сталий і залежить від кисневої терапії, якої потребує хворий пацієнт. У пологовому будинку було два летальних випадки. Департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА призначено проведення клініко-експертної оцінки якості надання медичної допомоги в обох випадках.
  • Завершення будівельних робіт на стадіоні «Авангард» у Рівному залежить від фінансування. Планується, що перший матч НК «Верес» буде проведений вже в березні 2022 року. До того часу заплановано завершити першу чергу робіт на об’єкті. Нагадаємо, масштабна реконструкція «Авангарду» відбувається в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Наразі готовність об’єкту 60%. Вже провели земляні роботи по чаші стадіону, центральному вході та східній трибуні. Будівельники вже утеплюють фасад, облицьовують центральний і боковий входи. На черзі - облаштування освітлення та монтаж котельні.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux