«Вакцина від COVID-19 безпечна та необхідна», – лікарі з Рівненщини розповіли про перші щеплення
опубліковано 25 лютого 2021 року о 12:04

На Рівненщині розпочали проводити щеплення медиків від COVID-19. Вакцинацію проводять мобільні бригади. Вони пройшли спеціальне навчання з імунізації вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca.


Про результати перших вакцинацій розповіла лікарка мобільної бригади Рівненського району Вікторія Пашковська (на фото).

«Безпечність вакцини AstraZeneca я не піддаю сумніву. Проаналізувавши всю доступну інформацію щодо цієї вакцини, та пройшовши навчання - я вирішила робити щеплення. Потрібно зважати, не стільки на виробника, як на необхідність екстреної вакцинації. Оскільки ми зараз знову спостерігаємо зростання рівня захворюваності на COVID-19 і бачимо його негативні наслідки», - зазначила Вікторія Пашковська.

Вона додала, що за довгий період існування застудних захворювань, ГРВІ та грипу Україна і світ  вперше стикнулися із вірусом, що викликає довготривалий перебіг захворювання і зміну активності. Тому, щоб вберегтися від коронавірусної інфекції або ж перенести її без ускладнень – вакцинація необхідна.


Без роздумів погодилася на вакцинацію старша медична сестра кардіологічного відділення № 2 ЦМЛ Рівного Тетяна Васечко (на фото внизу). Вона стала першою вакцинованою особою в області.

«Ніяких негативних відчуттів – не боляче, ні голова не боліла – все добре. Побічних реакцій не було, сподіваюся не буде. Погодилася на вакцинацію, адже ми як ніхто бачимо, до чого призводить захворювання на коронавірусну інфекцію. Сама влітку перехворіла на COVID, лікувалася разом із своїм батьком. Закликаю усіх відноситися відповідально до свого здоров’я та вакцинуватися», - розповіла Тетяна Васечко.

Також лікарка розповіла, що підписала інформовану згоду про можливі наслідки. Можуть бути побічні реакції від вакцинування – почервоніння, підняття температури тіла. У  разі ускладнень потрібно звертатися до сімейного лікаря.


Вакцинація проводитиметься відповідно дорожної карти, яку розробило МОЗ України. Першими вакцинуються медики мобільних бригад та ті, які працюють із хворими на COVID-19, повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я ОДА Олена Гандзюк, яка є координатором із вакцинації у Рівненській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux