В Україні запускається швейцарський проект «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD
опубліковано 16 вересня 2022 року о 16:40

У Мінрегіоні відбувся семінар з обговорення нового проекту міжнародної технічної допомоги «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD). Цей проект сприятиме скоординованим діям із відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу та органів влади.

«Швейцарсько-український проект «Згуртованість та регіональний розвиток України» направлений насамперед на покращення якості життя людей та сприятиме миру й соціальній згуртованості у нашій країні. Спільно з нашими партнерами будемо допомагати регіонам і громадам у відновленні та розвитку. Вже у жовтні оголосимо перші дві області, які отримають пряме фінансування. Зараз триває відбір. Вдячний Посольству Швейцарії в Україні за підтримку», — зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря.

Проект UCORD впроваджуватиметься протягом 12 років трьома окремими фазами, по 4 роки кожна. Перша фаза проекту розпочнеться у листопаді 2022 року і завершиться у жовтні 2026 року.

Проект містить три компоненти:

· агенції регіонального розвитку (АРР) — інклюзивні платформи із залученням багатьох зацікавлених сторін для практичної підтримки відновлення та розвитку регіонів, шляхом впровадження узгоджених національних, регіональних і місцевих стратегій, а також планів відновлення та розвитку;

· органи державної влади на всіх рівнях управління ефективно співпрацюють та об’єднують зусилля з приватним сектором для підтримки процесу відновлення та надання якісних публічних послуг у сфері водопостачання, водовідведення та управління відходами, критичних для довкілля в пілотних областях;

· громадяни та органи державної влади активно беруть участь у конфлікточутливому та чутливому до культури діалозі щодо стратегічних питань розвитку суспільства.

Протягом підготовчого періоду проект UCORD провів серію консультацій з представниками ключових міністерств, парламентських комітетів, агенцій регіонального розвитку, неурядових організацій, наукових кіл, експертної спільноти, міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо, раніше В Україні стартував


 проект UCORD «Згуртованість та регіональний розвиток України», який реалізується спільно зі Швейцарією. Це один із флагманських проектів у сфері державної регіональної політики.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux