В Рівненській ОДА вирішували проблему жителів сіл "депресійної лійки"
опубліковано 23 січня 2020 року о 18:15

Мешканцям чотирьох сіл Гощанського району пропонують реструктуризувати борги за централізоване водопостачання та встановити лічильники. Це має вирішити питання із боргами за послуги, які накопичилася у людей за останні кілька років.


Населені пункти відносяться до так званої «депресійної лійки», тобто території навколо свердловини, звідки постачають водний ресурс на «Рівнеоблводоканал». Сільські жителі повірили у популізм окремих політиків та не платили за воду. Вони стверджують, що через роботу підприємства, порушена екологія на території, у результаті чого зникла вода у колодязях. При цьому вони користуються збудованим за державні кошти централізованим водопостачанням для власних потреб без будь-якого обліку. Люди вважають, що мають користуватися перевагами – не сплачувати за воду.


Компромісне вирішення цієї ситуації обговорили під час робочої зустрічі під керівництвом заступниці голови ОДА Людмили Шатковської за участю представників обласного департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності, керівників Гощанської адміністрації та ради, «Рівнеоблводоканал», голів сільських рад та місцевих депутатів.


«Кожна людина, яка користується послугою, повинна за неї сплачувати. Тому борги необхідно погасити. Це можна зробити, реструктуризувавши їх», - зазначила Людмила Шатковська.


В свою чергу керівник «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш розповів, що жителі сіл лише за 2019 рік заборгували підприємству понад 1,2 мільйони гривень:

«Кілька років люди користувалися послугою централізованого водопостачання безкоштовно, адже їм встановили так званий «нульовий тариф». Далі ситуація не може продовжуватися, адже підприємство стає збитковим. Та й люди не можуть оформити субсидії та пільги на комунальні послуги».


Варто відзначити, що аналогічна ситуація була й у 3-ох селах Здолбунівського району, які також входять до «депресивної лійки».  Втім спільно з місцевою владою її вдалося вирішити. У результаті населення справно сплачує за воду. Позиція у людей єдина – розвивати централізоване водопостачання, а й майбутньому створити систему водовідведення.


Саме тому заступниця голови ОДА доручила місцевій владі роз’яснити людям переваги централізованого водопостачання та необхідність сплати за нього, а профільним департаментам – розробити відповідні програми, які дозволять визначити екологічний стан території та встановити прилади обліку води для людей «депресивної лійки».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux