В облдержадміністрації обговорили результати ліквідації наслідків негоди
опубліковано 29 червня 2021 року о 16:00

Наслідки негоди, алгоритм дій усіх служб під час надзвичайної ситуації обговорили на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням очільника області Віталія Коваля за участю керівників департаментів ОДА, голів РДА, силових структур, Рівнеобленерго, САД та інших.


Нагадаємо, 25 червня внаслідок грози та поривів вітру до 28 м/с на території області було знеструмлено 340 населених пунктів, 192 лінії електропередач 10 кВ та 690 трансформаторних підстанцій. Найбільше пошкоджень заподіяно у Сарненському та Рівненському районах.


Загалом електропостачання у населених пунктах області відновлено, проїзд по дорогах області забезпечено.


Віталій Коваль подякував місцевим підрозділам ГУ ДСНС, ГУ Нацполіції, ПрАТ «Рівнеобленерго», головам Рівненської, Сарненської та Вараської РДА, які відповідально поставилися до ліквідації наслідків негоди, забезпечили відновлення електропостачання та розчищення комунальних доріг від повалених дерев.


«Основна причина пошкодження електромереж – повалені дерева. Тому доручаю працівникам Рівнеобленерго та лісівникам визначити точки на карті, де потрібно провести санітарну чистку дерев, аби унеможливити аварійні ситуації в подальшому», – зазначив Віталій Коваль.


Під час засідання головам райдержадміністрацій та територіальних громад доручено створити в кожній РДА і, по можливості, територіальній громаді координаційні центри з ліквідації наслідків негоди та укомплектувати їх необхідним обладнанням, а також розглянути питання додаткового виділення коштів на ліквідацію наслідків стихії у резервних фондах.


«Пам’ятайте, що голови ТГ відповідають кожен за свою територію. Вони повинні бути на зв’язку 24/7, особливо в період надзвичайної ситуації», – наголосив очільник області.


Також заступник директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації Валерій Гуз наголосив на необхідності виконання відповідного розпорядження голови ОДА про розчищення трас в охоронній зоні ліній електропередачі в населених пунктах області, в якому, зокрема, доручено райдержадміністраціям рекомендувати місцевим органам виконавчої влади спільно з власниками земельних ділянок організовувати та здійснювати проведення робіт з належного утримання зелених насаджень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux