«Український оркестр свободи» вирушить у турне містами Європи та США
опубліковано 27 квітня 2022 року о 11:06

Метрополітен-опера та Польська національна опера організовують Ukrainian Freedom Orchestra – «Український оркестр свободи», який складатиметься з провідних українських музикантів. З 28 липня по 20 серпня колектив відправиться у європейське та американське турне, у тому числі відвідають Велику Британію, Францію, Німеччину та Нідерланди. Фінальні концерти пройдуть у Нью-Йорку та Вашингтоні.

Турне організовано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства закордонних справ та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Музиканти оркестру зберуться у Варшаві для репетицій 18 липня, до нього увійдуть найкращі музиканти із Києва, Львова, Харкова та Одеси та інших міст України, а також українські учасники відомих європейських колективів. Ukrainian Freedom Orchestra очолить канадсько-українська диригентка Кері-Лінн Вілсон.

Тур розпочнеться у Польській національній опері, 28 липня, та включатиме телевізійний виступ на BBC Proms у Лондоні 31 липня. Також оркестр виступить на фестивалі Chorégies d'Orange у Франції (2 серпня); Берліні (4 серпня); Единбурзі, Шотландія (6 серпня); Snape Maltings у Англії (8 серпня); Амстердамі (11 серпня); Гамбурзі, Німеччина (13 серпня); Нью-Йорку (18 та 19 серпня) та Вашингтоні (20 серпня).

Інформація про квитки буде оголошена пізніше.

До «Українського оркестру свободи» увійшли музиканти з Київської національної опери, Національного симфонічного оркестру України, Львівського філармонічного оркестру, Львівської національної опери, Харківської опери та інших українських колективів.

«Сьогодні культура демонструє нові грані. Як «м'яка сила», вона допомагає заліковувати рани. І не лише у переносному значенні. Цей тур може допомогти не лише зібрати кошти для підтримки українських артистів, а й продемонструвати світові різноманітність та унікальність української музики та українських виконавців. Українська культура самобутня і заслуговує на те, щоб бути в центрі уваги за кордоном. Ми дякуємо нашим закордонним колегам за організацію туру», – заявив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Гроші, зібрані від туру, підуть на підтримку українських артистів. Пожертвування можна зробити до фонду Міністерства культури та інформаційної політики за посиланням https://donate.arts.gov.ua/en

.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux