Українські рятувальники продовжують співпрацю з польськими колегами
опубліковано 16 грудня 2021 року о 12:06

15 грудня в ДСНС відбулася зустріч з очільником Спілки добровільних пожежних команд Західно-Поморського воєводства Республіки Польща Мареком Ковальскі з питань українсько-польського співробітництва у сфері надзвичайних ситуацій.


Так, т.в.о. Голови ДСНС Сергій Крук зауважив, що завдяки тривалим дружнім відносинам та порозумінню із польськими партнерами стабільно вдається налагоджувати ефективну двосторонню співпрацю, яка приносить продуктивні результати. Він акцентував увагу, на тому, що нині активно ведеться робота щодо розвитку в Україні добровольчого руху на прикладі досвіду Республіки Польща.

Йдеться про створення підрозділів місцевої пожежної охорони, Центрів безпеки громадян, навчання добровольців тощо. Також Сергій Крук повідомив про започаткування створення спеціалізованих класів безпеки для виховання у молоді культури безпеки життєдіяльності.


У свою чергу, Марек Ковальські відмітив якісний підхід до реалізації ДСНС України спільних проєктів, зокрема тих, які спрямовані на забезпечення безпеки людей. Йдеться, зокрема, про два успішно реалізовані у 2018-2020 роках проєкти: з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за фінансової підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та з Міністерством закордонних справ Польщі. Вони охопили 44 громади з 9 областей України.


У ході зустрічі гостям презентували результати створення добровільних пожежних формувань в Україні з урахуванням польського досвіду, а також, під час низки прямих включень, присутні могли більш детально ознайомитися із досягнутими результатами.

Зокрема, під час прямого включення з Рівненщини присутні мали змогу ознайомитися з проєктом «Безпека без кордонів – OGNIK» у рамках програми «Польська допомога» та роботою класу безпеки для дітей ГУ ДСНС у Рівненській області.

Також учасникам зустрічі було презентовано новостворений портал «Добровільна та місцева пожежна охорона України». Він функціонує у тестовому режимі та містить низку корисних матеріалів і методичних рекомендацій для розвитку добровольчого руху в Україні.

У підсумку сторони засвідчили взаємну готовність до подальшої співпраці.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux