Україна - зеленіє. У Харкові, Києві, Ірпені, Рівному та на Дубенщині висаджують квіти
опубліковано 20 квітня 2022 року о 14:55

У містах та селищах комунальники висаджують квіти, дерева, прибирають вулиці.

Попри постійні прильоти ракет, Харків «тримає марку»: місто оперативно прибирають, а поміж тим - озеленюють.

Зокрема, працівники СКП «Харківзеленбуд» завершили планування клумб та приступили до висаджування квітів. Як повідомили на підприємстві, головні клумби міста, яке постійно обстрілюють росіяни, уже прикрашають першоцвіти.

«Наші озеленювачі зараз висаджують жовту, блакитну та різнокольорову віолу. Також вже можна спостерігати за першими тюльпанами, котрі були висаджені ще восени. У Харкові завжди були гарні квітучі клумби, і цей рік не є винятком», - зазначили на підприємстві, пише Харківська міська рада.

Не стають винятком і ті населені пункти, де ще нещодавно топтали українську землю російські чоботи, а вже зараз рясніють зелені стебельця рослин.

До прикладу, комунальні служби нещодавно звільненого від російських військ Ірпеня також активно працюють над благоустроєм міста.

Попри воєнний час, в українській столиці, яку теж вразив ворог ракетами, тривають роботи з благоустрою міських територій та облаштування нових зелених просторів.

У Дарницькому районі по вулиці Тростянецькій, 51-53, створюють новий сквер.

За інформацією пресслужби Київської міської ради, на його території вже засіяно газони та висаджено 23 молодих дерева, а саме клени, катальпи та ялини. Невдовзі у сквері буде встановлено нові лави та урни.

Тим часом на Рівненщині, а саме на Дубенщині, висадили понад тисячу тюльпанів. Тепер громаду прикрашатиме 85-ти метрова Алея Перемоги.

Днями, понад 150 цибулинок різних сортів тюльпанів висадили і на місцевій Алеї відповідальності. До ініціативи долучилися соціальні працівники БФ «Рокада», місцеві волонтери та вимушені переселенці, які через воєнні дії у своїх регіонах нині проживають у Смизі.

«Так маленька акція перетворилася в інтеграційний захід та трудову терапію, яка допоможе відволіктися від думок про війну та згуртувати людей над спільнодією!», – кажуть активісти.

Також, більше тисячі цибулинок тюльпанів нещодавно висадили педагоги та учні Радивилівського ліцею №2 ім. П.Г.Стрижака. Квіти для школи подарувала підприємиця Тетяна Воронюк, власниця магазину «Fashion Flora».

У Рівному комунальники також продовжують свою роботу з облаштування громади. У Тресті зеленого господарства вже підростають квіти, які будуть прикрашати вулиці міста.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux