У Рівному відбулася «мовчазна хода» проти торгівлі людьми 
опубліковано 18 жовтня 2021 року о 15:57

За останні роки 18 мешканців Рівненщини отримали офіційний статус постраждалих від торгівлі людьми. 9 чоловіків, 6 жінок та 3 неповнолітніх хлопців. Ще близько трьох сотень осіб отримали недержавну підтримку та допомогу за кошти донорських організацій.



Такі дані озвучили учасники акції у Рівному «Хода за Свободу».



Саме 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом був запроваджено День консолідації зусиль з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.



До акції у Рівному долучились державні службовці, соціальні працівники, освітяни, працівники центру безоплатної вторинної правової допомоги, патрульні та громадськість. Загалом понад півсотні 50 осіб. 



Учасники акції проголосили Декларацію про Свободу та відправились ходою через центр Рівного із символічними парасольками.



«Трудова та сексуальна експлуатація, примусова праця та жебрацтво, торгівля дітьми, втягнення в злочинну діяльність, незаконне вилучення органів тощо – все це реальні прояви торгівлі людьми в нашому сьогоденні. Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка проходить вже 6 років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві», - зазначила директор департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Роза Слободенюк.



Мета акції - підвищити рівень обізнаності населення щодо проблеми торгiвлi людьми, поширити важливу інформацію про нові тенденції та виклики, а також про небезпеку, яку вона становить для людини.



За оціночними даними Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні за час незалежності близько 260 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.



На майдані Незалежності  для рівнян працював консультаційний пункт . 



Мешканці Рівненщини могли отримали:

- інформаційні матеріали про проблему торгівлі людьми,  про ризики нелегального працевлаштування, правила безпечної міграційної поведінки;

- контакти організацій, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі про можливість звернення на номер „527” Національної гарячої лінії;

- консультацію спеціалістів про можливість отримання допомоги від громади та держави у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.    

    


 До відома:

По всьому світу мільйони чоловіків, жінок і дітей знаходяться в рабстві у 21 столітті. За різними оцінками їх нараховують від 27 до більше 40 мільйонів. Кожні 30 секунд ще одна людина потрапляє до рабства, вдається врятувати лише 1-2% потерпілих. Вдається притягти до відповідальності лише 1 із 100 000 злочинців.


Більше половини постраждалих українців – це чоловіки. Серед усіх форм експлуатації найбільш поширеною в Україні є саме трудова експлуатація (більше 90%) – на будівництві , в сільському господарстві, в підпільних промислових цехах тощо. Причому цей злочин невпинно поширюється на території України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux