У Рівненській та Житомирській областях пропрацьовують новий підхід до надання соцпослуг
опубліковано 14 лютого 2022 року о 17:20

Рівненська та Житомирська області працюють задля успішного впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Відтак, продовжується дослідно-промислова експлуатація Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС). У Рівненській та Житомирській областях 1183 користувачів та більше 200 адміністраторів щоденно працюють задля успішної реалізації нового підходу до надання соцпослуг по всій країні.

Тож на сьогодні в ЄІССС оформлено вже 1193 заяви на отримання соціальних допомог, тобто 38% від загальної кількості. Так, у Рівненській області оформлено 761 заяву, а це 48% від загальної кількості, у Житомирській - 432 заяви та досягла результату в 28%.

“Успішне впровадження ЄІССС - запорука повної цифровізації соціальних послуг, а також надання допомог більш прозоро, швидко та якісно. Наразі Рівненська область лідирує у кількості оформлених заяв, але я впевнений, що колеги з Житомирської області також зможуть забезпечити позитивну динаміку в найближчі дні. Метою є досягти у березні показника 70-80% оформлених заяв в ЄІССС у кожній територіальній громаді”, - зазначив Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Довідково

Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) надасть можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс в територіальній громаді та ЦНАПі, або через електронні сервіси Порталу “Дія”. Основою ЄІССС є Єдиний соціальний реєстр (ЄСР), в якому сконцентрована інформація про кожного, хто має право, отримує чи колись отримував будь-який вид державної соціальної підтримки.

З 1 лютого 2022 року ЄІССС запущено у дослідно-промислову експлуатацію у двох областях. До нової системи вже включено 6 соціальних допомог та до кінця року їх планується збільшити до 34.

Єдина інформаційна система соціальної сфери розроблена у 2021 році за підтримки USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», що реалізується Фондом Євразія, та у співпраці з Міністерством цифрової трансформації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux