Ефективне використання землі та меліорації – потужний ресурс для розвитку Рівненщини
опубліковано 13 травня 2021 року о 11:35

Рівненщина – зразковий регіон підтримки обласною владою органів місцевого самоврядування як у реформі децентралізації так і ефективного управління ресурсами на своїй території.

Таку оцінку область отримала під час онлайн засідання круглого столу щодо підтримки реформи Держгеокадастру  сільськими громадами на Рівненщині.

Під час заходу до учасників звернулися  Міністр аграрної політики і продовольства України  Роман Лещенко,заступник міністру розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький, в.о. Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії  та кадастру Сергій Завадський, керівник напрямку земельної реформи програми USAID «АГРО» Сергій Кубах та перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко.

У студіях від Рівненщини були присутні заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко,  директор департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько, начальник головного управління Держгеокадастру в Рівненській області  Оксана Овдійчук, голови  територіальних громад.

Так, Ігор Тимошенко подякував за оцінку роботи та зазначив, що таких результатів вдалося досягати завдяки тісній співпраці з держгеокадастром та територіальними громадами краю.

«На Рівненщині ведеться постійна робота над втіленням ініціатив щодо ефективного використання  землі. У другій половині 2020 року в області ми  провели аудит  земель сільськогосподарського призначення на площі понад 750 тис га. У результаті -  сільгосппідприємства області збільшили кількість облікованих  посівних площ на 28 тис га», - повідомив Ігор Тимошенко.

За його словами, це також дозволило збільшити податкові надходження до бюджетів територіальних громад. Зокрема за І квартал 2021 року Рівненщина отримала лідируючі позиції в країні по сплаті земельного податку  та податку з доходів фізичних осіб.

«Ще одним із важливих питань, над яким ми працюємо - відновлення меліоративних систем, -  розповідає Ігор Тимошенко. - Це особливо актуально для територіальних громад Полісся. Введення нових меліорованих земель дає позитивні результати, адже за кілька десятків останніх років сільське господарство на цих територіях занепадало».

Зокрема, на заході обговорили актуальні питання щодо новел земельного законодавства та трансформацію Держгеокадастру в Рівненській області у сучасне, компактне та ефективне сервісне відомство.

Окрім того, представники  територіальних громад  піднімали проблемні питання, які виникають в сфері земельних відносин. Спікери надавали відповідні роз’яснення.

Загалом, такі заходи сприяють покращенню обізнаності  земельного  законодавства  усіх учасників.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux