У Рівненській області розпочав роботу Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»
опубліковано 02 червня 2022 року о 15:06

2 червня 2022 року відбулося започаткування партнерства між Проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») та Рівненською областю.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам підписали Угоду про наміри.

«Дякуємо партнерам за продовження Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який націлений на підтримку децентралізації. Коли у нас почалися такі важливі реформи, саме ця ініціатива відіграла суттєву роль у процесі становлення адмінподілу. Громади Рівненщини – достатньо активні і зацікавлені в розвитку. Тому Рівненська обласна державна адміністрація максимально сприятиме, щоб наше партнерство досягло своєї результативності і громади отримали практичну допомогу», - зазначив Ігор Тимошенко.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» має на меті продовжувати підтримувати Уряд України у втіленні реформи децентралізації через реалізацію трьох цілей:

- підтримка удосконалення законодавства,

- сприяння більш самодостатньому місцевому самоврядуванню,

- створення механізмів, що допоможуть громадянам відігравати дедалі більшу роль у місцевому самоврядуванні.

Підтримка Проєкту надаватиметься кожній партнерській громаді, за результатами аналізу спроможності та ІТ-аудиту.

За результатом конкурсу ініціатив, до 10 громад області будуть відібрані та стануть партнерками Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Проєкт надаватиме органам місцевого самоврядування та обласним державними адміністраціям консультативну та методологічну допомогу, в тому числі шляхом проведення навчань, організації заходів для обміну досвідом та поширення кращих практик, впровадження е-рішень.

Партнери також зможуть отримати фінансову підтримку найактуальніших ініціатив громад та грантових проєктів спрямованих на місцевий розвиток.

Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» зазначив:

«Децентралізація є однією з найважливіших реформ в Україні. Агентство США з міжнародного розвитку USAID сприяє підтримці демократичного розвитку України через флагманський Проєкт «ГОВЕРЛА», який покликаний підтримувати шлях України до децентралізації, особливо у цей складний час. Ми дуже раді започаткувати партнерство з Рівненською областю та спільно сприяти місцевому економічному розвитку, більш ефективним муніципальним послугам та залученню мешканців до місцевого самоврядування задля покращення життя всіх українців».

Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Загалом підтримка Проєкту охопить 7 областей і понад 65 громад.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux