У Гощі презентували напрацювання для менеджерів культури ОТГ
опубліковано 18 вересня 2020 року о 15:37

Менеджери культури з ОТГ Рівненщини відвідали Гощанський район в рамках проєкту «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини». Така ініціатива реалізується за підтримки УКФ та Рівненського регіонального відділення АМУ. 


Так, вже десять років у селі Красносілля неподалік Гощі відбувається традиційний Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Красносільскі вітряки». Тож для учасників проєкту це була перша зупинка.


Для них влаштували екскурсію біля вітряка, презентували історично-побутову виставу «Про що розкаже сива давнина?» та частували національними українськими стравами.


«Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини» – це зібрання найкращих та найкреативніших культурно-туристичних практик, вивчення та обмін досвідом у сфері реалізації креативних ідей та проектів малих громад. Сьогодні захід об'єднав менеджерів культури Рівненщини. Програма надактивна, насичена, це все спонукає рухатися далі, та ставати ще кращими, піднімати розвиток культури на новий рівень», - розповіла керівниця проєкту Тетяна Грещук.


Так, учасників проєкту ознайомили із роботою відділу культури, молоді та спорту Гощанської РДА. Зокрема, розповіли й про те, які зміни чекають районний центр дітей, юнацтва та молоді. Програма заходу включала також обговорення меморандуму про співпрацю менеджерів культури громад.


Керівник відділу стратегічного розвитку Юрій Сульжук презентував проектну діяльність селищної ради, зокрема розповів про реалізацію культурних проєктів та програм, які пізніше стали одним із факторів фінансування інфраструктурних об'єктів, зокрема доріг.


Після презентацій, учасників запросили до ознайомлення з роботою художньо-оздоблювальної швейної майстерні при Гощанському об’єднанні культури і дозвілля. Це є успішний приклад взаємодії та розвитку креативних індустрій у селищі. Адже дана майстерня виготовляє сценічні костюми для творчих колективів селища та району.


Ще одна нова локація у Гощі – Набережна побачень. Завдяки різним ініціативам її нещодавно почали видозмінювати. Тепер тут чисто, охайно, встановлені лавки, смітники, вулична сцена, місточок, розроблена еко-стежка.


Наприкінці навчального дня учасники відвідали підприємство «Пригощайся», яке є  прикладом взаємодії та розвитку креативного бізнесу та промоції своєї громади.


Повідомляє Рівненське РВ АМУ 

Проєкт «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини» реалізовується за фінансової підтримки УКФ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux