У 2020 році 16 родин Рівненщини долучились до державної програми підтримки будівництва на селі
опубліковано 04 лютого 2021 року о 10:33

16 сімей з Рівненської області торік скористалися вигідними умовами для вирішення житлово-побутових проблем. Мова йде про державну програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

«Приємно, що ці позичальники сумлінні і завдяки їм Рівненщина перевиконала план повернення кредитів державних коштів на 171%. В результаті – за програмою підтримки ми на першому місці серед областей України. Крім державних, кошти виділялися і з обласного бюджету в розмірі понад 2 мільйони. Переконаний, така програма – стимул для мешканців сільської місцевості, а особливо для молоді, не виїжджати із населених пунктів, а залишитися та розвивати їх», - відзначає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Так, мешканець села чи селища, який хоче збудувати або придбати житловий будинок, може взяти кредит під 3% річних на 20 років, але не більш як до досягнення пенсійного віку. Для молодих сімей (до 35 років) – термін кредитування до 30 років.

Цього року програма продовжується, і родини можуть отримати кредит під 3% річних. На Рівненську область з державного бюджету уже виділили 400 тис. грн. Щодо коштів із обласного бюджету - питання планують розглянути на черговій сесії Рівненської обласної ради.

Мінрегіон є головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми, а одержувачами бюджетних коштів – засновані ОДА фонди підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. На Рівненщині родини можуть звернутися за консультацією щодо отримання пільгового кредиту за адресою: м.Рівне, вулиця Данила Галицького, 19, офіс 203, т. +38 (067) 360-98-86

На реалізацію заходів зазначеної програми у 2020 році Мінрегіону було передбачено у спецфонді держбюджету 39,1 млн гривень.

Станом на кінець 2020 року регіональними фондами було повернуто понад 33,7 млн грн, що становить 93,75% виконання від плану. При цьому 4 області перевиконали план: Рівненська – 171,81%, Львівська – 117,11%, Миколаївська – 101,84%, Полтавська –102,33%,

На 2021 рік у спецфонді Держбюджету на бюджетну програму передбачено 34,64 млн гривень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux