Туризм та війна: якою буде галузь після перемоги - говорили під час форуму на Рівненщині
опубліковано 23 вересня 2023 року о 17:40

Через війну Україна стала відомою на весь світ: усі дізналися, що це країна незламних людей. Тому після перемоги туристична галузь матиме унікальний шанс для розвитку - туристи з різних держав захочуть відвідати землю героїв. 

На цьому акцентував заступник голови Рівненської ОДА Гемберг Сергій під час форуму «Туризм на Рівненщині зараз і після перемоги». 

Туристична подія відбулася на території Острозького замку. У форумі взяли участь провідні надавачі туристичних послуг, представники громадського сектору та управлінці галузі туризму.

«Рівень зацікавленості до України й надалі зростатиме. Після Перемоги прогнозують великий потік туристів. Тому ми маємо готуватися до цього. Зокрема, створювати місця для зупинок, розробляти туристичні маршрути і популяризувати вже знані обʼєкти - тобто розвивати усі складові туризму», - зазначив Сергій Гемберг.

Він також додав, що нині Україна має безпрецедентну грантову підтримку ЄС. У тому числі у галузі культури та туризму. Водночас, аби залучати кошти Євросоюзу, кожна громада, кожен комунальний заклад повинен мати напрацьовану стратегію.

Тим часом показники галузі свідчать - подорожі в країні тривають і під час війни, громадяни продовжують відкривати рідну країну, зазначила директорка Департаменту розвитку туризму Державного агентства розвитку туризму України Наталя Василенко.

«За результатами 2022 року окремі регіони мають навіть приріст у туристичній сфері за сплатою податків. Рівненщина - серед областей із найвищою динамікою податкових надходжень - майже на 70 відсотків більше у порівнянні з попереднім роком. Це свідчить про розвиток галузі й те, що туристи продовжують відвідувати більш-менш безпечні регіони. Загалом люди стали більше подорожувати у середині країни, тим самим підтримувати національну економіку», - відзначила пані Наталя.

Під час обговорення учасники зосередили увагу на активному туризмі та доступності туристичних об'єктів. Спікери поділилися інформацією про цікаві активності для подорожуючих на Рівненщині. 

У рамках форуму працювала «Алея майстрів», де можна було придбати сувеніри. У фудкорті відвідувачі мали можливість скуштувати локальні страви та отримати дегустаційні сети від крафтових виробників. Працювали фотозона та майстер-класи. 

Організатор події - управління культури та туризму Рівненської  ОДА в партнерстві з Острозькою міською радою та Острозьким замком - Державним історико-культурним заповідником м. Острог.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux