Цифровізація послуг: Рівненщина продовжить співпрацю з міжнародними партнерами
опубліковано 24 листопада 2023 року о 16:00

Розширення мережі ЦНАПів, доступність державних послуг та цифровізацію ветеранських сервісів  обговорили під час круглого столу на Рівненщині. Серед учасників - керівник відділу підтримки реформ Посольства Швеції в Україні Адам Амберг та координаторка проєктів Посольства Швеції в Україні Ірина Скалій, які завітали в область у межах Регіональної місії з оцінки прогресу та визначення майбутніх пріоритетів.

До заходу долучилися представники ПРООН, Мінцифри, Мінсоцполітики та Мінветеранів.  Рівненщину представляли в.о. голови ОДА Сергій Подолін, профільні заступники, а також керівники департаментів і ЦНАПів області.


«Спільними зусиллями з нашими партнерами ми розширюємо мережу ЦНАПів – на сьогодні їх вже 48. Вкрай важливо наблизити державні послуги до мешканців Рівненщини. Особлива увага - підтримці ветеранів та членів їх сімей. Відтак, «єдине вікно» для захисників та захисниць впровадили майже у половині ЦНАПів регіону», - сказав Сергій Подолін.


Він також висловив подяку міжнародним партнерам за допомогу та консолідацію зусиль. Адже така співпраця допомагає зробити Рівненщину зручним, сервісним та комфортним регіоном.


«Необхідно змінювати навіть маленькі речі - з часом це призведе до великих змін. Окрім того, цифровізація послуг є одним із шляхів боротьби з корупцією. Це сприяє прозорій роботі держави та зменшенню людського фактору», - зазначив Адам Амберг.


У свою чергу, Ірина Скалій анонсувала продовження співпраці проєктів Посольства Швеції в Україні із Рівненщиною. Йдеться про співробітництво у сфері цифровізації.


Відтак на Рівненщині планують створити ЦНАПи в усіх громадах, а також приєднати функціонуючі Центри до «Адмінсервісу «Ветеран».


Учасники зустрічі відвідали Рівненський ЦНАП, де ознайомились із переліком його послуг. Зокрема, з роботою «Адмінсервісу «Ветеран», який працює у режимі «єдиного вікна». Обговорили надання соціальних послуг з використанням програми «Соціальна громада» та Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Також делегація відвідала швейну майстерню у Привільненській громаді, що отримала підтримку в рамках проєкту ПРООН. 


Під час візиту до Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, обговорили реалізацію грантового проєкту з посилення спроможності адміністраторів бібліотек, які працюють у якості хабів цифрової освіти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux