Торік в економіку Рівненщини інвестували Нідерланди, Італія, Німеччина, Польща, Британські Віргінські острови
опубліковано 15 лютого 2022 року о 15:19

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку Рівненської області торік, становив 537,7 млн  дол. США. Це на 92,6 млн дол. США, (на 20,8 %) більше, ніж на початок 2021 року.

Такі показники сьогодні озвучили на колегії Рівненської ОДА, яка підсумувала роботу галузей господарського комплексу та виконання місцевих бюджетів за 2021 рік.

 «Найбільш інвестиційно привабливими є підприємства промисловості, в які вкладено 53% іноземних інвестицій. Основними країнами-інвесторами є Нідерланди, Італія, Німеччина, Польща, Британські Віргінські острови», - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Він також зауважив, що на підприємствах області продовжується робота з оновлення виробничих потужностей, запровадження інновацій та прогресивних технологій, освоєння нових видів конкурентоспроможної продукції і створення нових робочих місць.

ОДА налагодила ефективну співпрацю з Державною Установою «UKRAINEINVEST». За активної участі Офісу із залучення та підтримки інвестицій, у 2021 році організовано та проведено заходи, спрямовані на пошук та супровід реалізації інвестиційних проєктів в режимі «інвестиційної няні». Компанії «Kronospan» та ТзОВ «Морган Феніче» визначено потенційними заявниками. 

Окрім того, Міністерство розвитку громад та територій України,  за результатами конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, визначило переможців. До переліку увійшли два проєкти області.

«Рівненщина увійшла до числа лідерів за двома програмами: «Сільський розвиток» - проєкт Козинської територіальної громади та «Розвиток людського потенціалу» - проєкт Рівненської Агенції регіонального розвитку. Це дасть можливість додатково залучити 28,3 мільйона гривень на регіональний розвиток», - зазначив Ігор Тимошенко.

Тим часом у 2021 році, в рамках щорічного обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад, реалізовано 14 проєктів загальним обсягом фінансування з обласного бюджету  2 млн гривень. Пріоритетними напрямами стали підтримка мікробізнесу, розвиток туристичної діяльності, міжмуніципальне співробітництво громад, організація ефективної системи надання соціальних послуг населенню.

Гордістю 2021 року  із залучення інвестицій став приватний мультимодальний вантажний термінал («сухий порт») на території Клеванської територіальної громади. Він став другим в Україні. Пропускна спроможність об’єкта – 2 тис. контейнерів на місяць.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux