Ситуація на Рівненщині з поширенням коронавірусу не унікальна – зростання в Україні та світі
опубліковано 02 жовтня 2020 року о 19:05

Про ситуацію на Рівненщині щодо захворюваності на COVID-19 розповіли під час онлайн брифінгу у Рівненській ОДА.



«На Рівненщині значно зросла кількість хворих на COVID-19 – за останню добу в області виявили 216 нових випадків захворювання. Осінньо-зимовий період – це якраз сезон, коли підвищується активність гострих респіраторних вірусних інфекцій. Зростання кількості хворих зараз відбувається у всій країні, особливо у західних областях», - повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.


Ситуація на Рівненщині з поширенням коронавірусу не унікальна. Зростання загалом по Україні та світі. Так, за останніх три дні в Україні та на Рівненщині спостерігається досить стрімке зростання захворюваності на коронавірус. Так 29 вересня в області було 109 хворих, 30 вересня – 143, а вже сьогодні – 216. Для такої хвороби характерна пікова захворюваність у листопаді-грудні місяці. Цей вірус, як і будь-які інші збудники гострої респіраторної хвороби, активізуються в осінньо-зимовий період. У зв’язку з похолоданням, більшість людей перебувають тривалий час у закритих приміщеннях і це створює додаткові ризики.


За його словами, наразі в області ситуація контрольована. На Рівненщині працює 8 лікувально-профілактичних закладів, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Загалом задіяно 783 місця ліжкового фонду, в тому числі 183 це інфекційні ліжка, 536 – перепрофільованих та 64 реанімаційних. Загальні ліжка завантажені на 58,3%, тобто є запас потужності. Також в медичних закладах області є 129 апаратів ШВЛ, 90% з них - високого класу. Станом на ранок другого жовтня до них підключено 7 пацієнтів з COVID .


За словами Ігоря Тимошенка, забезпеченість засобами індивідуального захисту на Рівненщині складає 71%, що вище відповідного стандарту по Україні. Їх вистачить на півтора-два місяця активного використання в лікарнях.


За сприяння Міністерства цифрової трансформації створено online-дашборди, які відображають достовірну інформацію про боротьбу з COVID-19 в Україні та інформують про забезпеченість медичних закладів необхідними ресурсами. На даному ресурсі можна побачити актуальну інформацію, на скільки медичний заклад забезпечений обладнанням, вільними ліжкомісцями та апаратами ШВЛ,а також запасами ЗІЗ, медичним персоналом тощо.


«Ми активно займаємо позицію щодо питання перекваліфікації медичних працівників. Наразі 10 з них – на курсах щодо інфекційних хвороб. Також у нас є резерв лікарських кадрів інфекційної терапії. В області достатньо медичних працівників молодшого і середнього складу», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Окрім того, в області створений список фахівців, які потенційно можуть замінити своїх колег у лікувально-профілактичних закладах.


«На даний момент в лікарнях області вистачає потужностей для лікування хворих на коронавірус. Але у випадку критичного збільшення хворих може виникнути проблема з достатнею кількістю медиків. Тому, ще раз наголошуємо про суворе дотримання протиепідеміологічних заходів. Зберігайте соціальну дистанцію та використовуйте засоби індивідуального захисту!», - підсумував Ігор Тимошенко.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux