• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Сергій Гемберг бере участь в регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування»
опубліковано 12 листопада 2021 року о 11:25

У Львові за підтримки першої леді Олени Зеленської триває четвертий регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування». Очолює команду представників області заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

«Дискусійні панелі присвячені темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування», - розповідає Сергій Гемберг.

Форум відбувається в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування».

Під час форуму також планується презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти». Дослідження організовано Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я», дослідницькою компанією «Info Sapiens» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

У форумі беруть участь: перша леді України Олена Зеленська, міністри освіти та охорони здров’я, керівники Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, Антимонопольного комітету України, ДП «Прозорро», ДУ «Професійні закупівлі», засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування (Cult Food)» Євген Клопотенко.

У межах форуму відбудуться практичні панелі – демонстрації можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготують обід в асортименті з дев’яти страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентує «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

Учасниками форуму стали представники дев’яти областей. Це вже четвертий подібний регіональний форум. Перший відбувся 13 серпня у м. Буча, другий – 9 вересня в Одесі, третій – 8 жовтня у Дніпрі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux