Самшитовий герб та рекультивація «бурштинових» ділянок - Рівненщина долучається до екопроєкту
опубліковано 10 квітня 2021 року о 19:11

Рівненщина приєдналася до міжнародного проєкту озеленення «Greening Рlanet». У рамках екологічної ініціативи організатори планують висадити понад 1 мільйон дерев за добу у 100 країнах світу. 

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, представники влади, громадськість та ініціативні жителі області доєдналися до акції «Озеленення Рівненщини» у рамках Всеукраїнського проєкту.

Сьогодні, у Володимирці, що у Вараському районі, вони висаджують 180 тисяч саджанців сосни та берези. 

«Ділянку 18 га, на якій висаджуємо саджанці, обрали не випадково. Саме її потрібно відновити після видобутку бурштину. Вона є частиною території, яку орендує підприємство «Сонячне ремесло» для легального бурштиновидобутку. Це гарний приклад, коли бізнес, який має всі дозволи та документи, платить податки і створює нові робочі місця, разом із небайдужими людьми піклується й про екологію», - зазначив Віталій Коваль.

За його словами, для обласної влади важливе не лише створення прозорого ринку праці, легалізації, реалізації та переробки бурштину. А й відродження еко-системи, аби замість «місячної поверхні» на таких ділянках знову росли дерева.

Начальник обласного управління лісового господарства Віталій Сухович, зазначив, що ця подія -  унікальна для Рівненщини. Адже, це перша велика ділянка, яка після рекультивації засаджується лісовими культурами, які згодом слугуватимуть для майбутніх поколінь.

Разом із еко-ініціативою озеленення краю на Рівненщині також розпочали заходи до 30-річчя Незалежності. Зокрема, 500 кущів самшиту на території Малуського лісництва ДП «Березнівський лісгосп» висадили у вигляді українського герба. Очільник області переконаний, що такі акції вкрай важливі для привернення уваги до відновлення екосистеми Рівненщини.

Окрім того, ще майже 6 тисяч саджанців сосни, модрини і дуба посадили на  0,7 га у  Костопільському лісі. До акції на Рівненщині долучилася Львівська обласна державна адміністрація, яка передала 30 сіянців.

«Сьогодні в рамках проєкту «Озеленення України» посадили дерева в різних місцях області. Лише впродовж дня, за попередніми підрахунками, кількість насаджень досягла - 250 тисяч. Подібна ініціатива в Україні проходить не перший рік. Рівненщина торік серед всіх областей зайняла 2 місце. Цьогоріч в нас амбітні плани – бути першими», - підсумував Віталій Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux