РОДА запускає цілодобовий оперативний штаб та гарячу лінію з протидії коронавірусу
опубліковано 14 березня 2020 року о 12:25

У зв‘язку з ситуацією щодо COVID-19 голова Рівненської ОДА Віталій Коваль скликав термінову селекторну нараду з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції та введення обмежувальних заходів на території області.  На засіданні були присутні медики, правоохоронці, прикордонники,  залізничники, представники ДСНС, голови районних техногенних штабів, РДА, ОТГ.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано три лабораторно підтверджених випадки COVID-19, один з яких – летальний в сусідній Житомирській області.   

Відсьогодні на Рівненщині починає роботу Цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА.

Такі ж штаби будуть діяти і в кожному районі. Крім того, сьогодні з 16:00 години починає працювати обласна гаряча лінія, звернувшись на яку, кожен мешканець може отримати всю необхідну інформацію щодо протидії коронавірусу.

Номер гарячої лінії 0 800 500 078


«В цій ситуації нам потрібна жорстка дисципліна і чіткі скоординовані дії всіх нас. Кожен на своєму рівні повинен відслідковувати ситуацію і діяти в рамках закону. Якщо влада вводить обмеження – значить вони потрібні і їх необхідно виконувати. Адже наша мета – максимально спрацювати на випередження, аби  вберегти життя кожного з нас» , - звернувся до присутніх Віталій Коваль.

Крім того, медики наголошують на самоізоляції – як одному з найкращих способів вберегтися від хвороби. Особливо це стосується тих, хто повернувся з-за кордону. Вони повинні постійно контактувати із своїм сімейним лікарем . Також, жителям області варто уникати масових скупчень людей. А батькам треба пам’ятати, що карантин – це не канікули.

Нагадаємо, відповідно до рішення протиепідемічної комісії при РОДА, з 12 березня всі навчальні та позашкільні заклади освіти закриті на карантин. Заборонені і масові заходи, на яких більше ніж 200 осіб.

Також, за словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимира Лазарчука проведено роз’яснювальну роботу щодо дезінфекції у всіх закладах торгівлі. Більше того, з понеділка закриють усі речові ринки.

Надіслані листи щодо проведення постійних дезінфекцій у транспортних засобах всім перевізникам Рівного та області. За таким принципом працює і залізниця. Постійні скрінінги температури проводять і на прикордонних пунктах в регіоні. До слова, вчора на засіданні РНБО вирішили, через два дні закрити в’їзд іноземців до України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux