Рівненський госпіталь ветеранів отримав допомогу від польського фонду
опубліковано 29 травня 2020 року о 14:26

Благодійну допомогу від представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні отримав Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни. Це засоби індивідуального захисту та обладнання для боротьби з пандемією COVID-19.

«Благодійна допомога надається за рахунок коштів програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Розмір її - понад 280 тисяч гривень. Вона спрямована на захист лікарів, адже вони першими борються з пандемією. Це нелегкий час не лише для України, а й усього світу, тому ми маємо підтримувати один одного», - зазначив Консул Республіки Польща у Луцьку Пьотр Матусяк.

Зокрема, госпіталю передали: 500 респіраторів FFP-3, 100 захисних багаторазових комбінезонів, 1500 пар захисних рукавичок, 50 захисних окулярів, засоби дезінфекції, 3 пульсоксиметри, 2 електровідсмоктувачі, концентратор кисню та дефібрилятор.

За словами начальника госпіталю Андрія Бурачика, списки усіх придбаних товарів Представництвом Фонду було узгоджено. Допомога буде розподілена між приймальним, реанімаційним та реабілітаційним відділеннями. Там лікуються пацієнти з важкими черепно-мозковими та спинальними травмами.

«У нас налагоджена співпраця із польською стороною, за це ми щиро вдячні. Хоча пандемія стрімко крокує і Польщею, наші сусіди не забувають про нас. Заклади охорони здоров’я ми підтримуємо за рахунок обласних коштів, місцевих бюджетів, фондів, соціально відповідального бізнесу та усіх небайдужих. Приємно, що сьогодні адресна допомога надійшла у госпіталь. Тут лікуються наші воїни із важкими травмами, тому захист їх та медичного персоналу дуже важливий», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Представництво Фонду міжнародної солідарності реалізує програму підтримки українських лікарень у протидії COVID-19 в кількох регіонах України: Львівській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській та Вінницькій областях та м. Києві.

Серед закладів для ветеранів, окрім Рівненського госпіталю, допомогу отримають госпіталі у Львові, Бердичеві та Вінниці. Загальна вартість підтримки від Фонду становить близько 3-х мільйонів гривень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux