Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 9 липня. ВІДЕО
опубліковано 09 липня 2020 року о 17:59

9 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.


Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін і начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.


Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.


Основні меседжі брифінгу:


  • За добу в Україні зафіксовано 810 нових випадків коронавірусної хвороби.
    На Рівненщині за попередню добу виявлено 67 нових інфікувань на COVID-19. Станом на ранок 9 липня зареєстровано ще 34 нові випадки захворювання на коронавірус. Всього за час пандемії зафіксовано 4405 інфікувань COVID-19. З них 317 дітей (7,2%) та 539 (12,2%) медичних працівників. В області 79 летальних випадків спричинені COVID-19. Подолали COVID-19 2363 (53,6%) жителі Рівненщини. В роботі лабораторій області є 512 зразків.


  • Наразі на Рівненщині різкого зростання захворюваності немає. Щоденно реєструються 60-80 нових випадків, середня кількість тестування за методом ПЛР та ІФА перевищує показник 24. Рішенням комісії ТЕБ і НС області дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, також спортивних залів, фітнес-центрів, а також проведення тренувань. При цьому необхідно дотримуватися епідеміологічних заходів. Контролюючі органи будуть посилено контролювати режим роботи і відповідно вживати заходів до порушників карантинних вимог.
    Що стосується дитячих садочків, то вони запрацювали у п’яти районах. Серед них – Демидівський, Дубенський, крім м.Дубно, Дубровицький, Корецький, Радивилівський район. У Рівному було проведене засідання комісії ТЕБ та НС, на якому напрацювали механізм можливого відкриття дитячих садочків в обласному центрі.


  • Рівненський центр з надання соціальних послуг безхатченкам надає послуги з проживання, що передбачають окреме ліжко-місце, харчування, видачу одягу та взуття, а також першу медичну допомогу та проведення санітарної обробки для попередження захворювань. Під час осінньо-зимового періоду особи без постійного місця проживання мають можливість перебувати в кімнаті обігріву з одноразовим гарячим харчуванням. Дане відділення може приймати 30 безхатьків. На момент звернення керівника ГО «Відвага», до Рівненського центру з надання соціальних послуг безхатченкам було прийнято трьох осіб, двоє – уклали угоди про перебування в відділені упродовж 6 місяців.


  • На Рівненщині зафіксований випадок захворювання на COVID-19 дев’ятимісячної дитини. Її стан задовільний, перебіг захворювання – легкий, виражених симптомів немає. Дитина інфікувалася в сім’ї. Зараз усі члени родини перебувають вдома на самоізоляції. Коронавірусна інфекція – це висококонтагіозне захворювання. Тому ним легко можна заразитися, зокрема, на ігрових майданчиках. Зазвичай, у дитячому віці ця хвороба переважно протікає у легкій форм, однак коронавірус може викликати інші хронічні загострення.


  • Загалом від початку епідемії коронавірусної інфекції серед загальної кількості інфікованих захворіло 317 дітей. За минулу добу COVID-19 підтверджений у 5 дітей, 3 – одужало, 6 – перебуває на стаціонарному лікуванні, 137 – отримують амбулаторне лікування. Більшість з них має легкий або середній стан захворювання.


  • Сьогодні проводиться ЗНО з історії України. В області працює 42 пункти тестування. Зареєструвалося попередньо 10638 учасника. 6214 склали іспит. Не з’явилося на тестування - 4424 особи. Головна причина – у зв’язку із впровадженим карантином тестування проводиться за бажанням учнів. Усі вимоги щодо безпеки в організації проведення ЗНО, а це – використання засобів індивідуального захисту, підвіз учнів, температурний скринінг, дезінфекція приміщень – було забезпечено.


  • На сьогодні контролюючі функції стосовно дотримання протиепідемічних вимог на транспорті здійснюють Головне управління Національної поліції України в області, Головне управління Держпродспоживслужби в області та управління Укртрансбезпеки у області за своїми напрямками діяльності. Саме до цих органів треба звертатися у випадках порушення карантинних вимог у транспорті, а ще – місцевих органів влади (райдержадміністрації, виконавчі комітети рад міст обласного значення) та управління інфраструктури та промисловості ОДА як органів управління у сфері транспорту на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці області. Впродовж липня 2020 року працівниками поліції Рівненської області складено два адміністративних протоколи за порушення на транспорті, передбачені ст. 44-3 КУпАП (порушення протиепідемічних заходів), зокрема у Млинівському районі та Рівному.


  • Жителі Рівненщини повинні дотримуватися правил безпеки на природі – у парках, лісах тощо. Адже на Рівненщині уже є два випадки укусів дорослих гадюками. Показів для введення сироватки не було, пацієнти одужали. Клінічних симптомів прояву захворювання немає. В області, у лікувально-профілактичних закладах, є достатньо препаратів для попередження розвитку ускладнення від укусів гадюк.


  • COVID-19 швидко поширюється та може мати важкі ускладнення. Особливо, це стосується людей похилого віку й осіб з хронічними захворюваннями. У нашій області близько 4% населення мають підтверджений діагноз. Аби вберегтися від хвороби, необхідно дотримуватися вимог карантину, правил соціальної дистанції, уникати місця скупчення громадян. У разі захворювання, потрібно вчасно звернутися до лікаря.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux