Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 9 червня. ВІДЕО
опубліковано 09 червня 2020 року о 17:31

9 червня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, заступник голови ОДА Сергій Гемберг та начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.


Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій ОДА Олександр Поліщук.

Основні меседжі брифінгу:


  • На сьогодні в області дещо зменшилась кількість хворих на коронавірус, однак Рівненщина знаходиться в п’ятірці областей з найвищими показниками Covid-19. Зараз не можемо послаблювати карантин. Варто дотримуватися обмежувальних заходів, носити маски. Послаблення буде, коли рівень захворюваності зменшуватиметься.

  • Як сьогодні зазначила заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, яка перебуває з робочою поїздкою на Рівненщині, медики у лікувальних закладах «першої хвилі» - це перша лінія оборони у боротьбі з коронавірусом, як на фронті. Тому нашим головним завданням є їх мотивація та компенсація праці. У Рокитнівській і Костопільській ЦРЛ повністю забезпечено 300% доплату до заробітної плати. Сьогодні проводиться нарахування у Дубенській ЦМЛ, тільки 5 червня було перераховано кошти з НСЗ України. Питання нарахування заробітної плати медичним працівникам перебуває на особливому контролі РОДА та обласного управління охорони здоров’я.

  • Питання відновлення пасажирських перевезень на Рівненщині розглядаються обласною комісією ТЕБ і НС, під час якої рекомендується місцевим комісіям прийняти відповідні рішення. Наразі відновлено перевезення у 6-ти районах. Сьогодні розглядається можливість відновлення руху транспорту у Гощанському районі.

  • Маршрути "Рівне-Луцьк" та "Рівне-Київ" є міжобласними, організатор таких перевезень - є Міністерство інфраструктури України. Під час пандемії обов’язковим є дотримання в автобусах карантинних заходів.

  • За інформацією обласного лабораторного центру, на підприємстві «Українська сірникова фабрика» у Березному підтверджено 5 випадків захворювання на Covid-19. 1 пацієнт госпіталізований, інші – на самоізоляції. Вже визначена група контактних осіб. Усі знаходяться під наглядом сімейних лікарів. Підприємство працює у звичному режимі.

  • У ніч на 8 червня на дорозі, що веде до паспортизованого сміттєзвалища біля с.Копань Демидівської ОТГ, за 30 м до сміттєзвалища виявлено 20 тонн сміття, серед якого - пробірки від тестів на Covid-19. На місці події працювала поліція, відкрито кримінальне провадження на ст. 239 Кримінального кодексу України. Захороненням та утилізацією займається Демидівська ОТГ. Представником Державної екологічної інспекції Поліського округу видано припис для ОТГ щодо усунення стихійного звалища. Відповідно до наказу МОЗ пробірки, використані для тестування на Covid-19, повинні знезаражуватись в лабораторії та передаватись на утилізацію.

  • Серед головних пріоритетів в роботі Рівненської ОДА є розвиток туризму. Цьогоріч багато запланованих заходів було відкореговано у зв’язку з Covid-19. Наразі є унікальна можливість для багатьох відкрити для себе Україну, зокрема, і нашу область. Тому зроблено великий акцент для промоції Рівненщини: оновлено брендбук, випущено рекламну продукцію, розроблено новий сайт. Одним із туристичних головних магнітів в області визначено Тараканівський форт, який входить в комплекс разом з Дубенським замком. Зараз іде процес передачі частини земельної ділянки, на якій знаходиться пам’ятка, в обласну комунальну власність. Наступний етап – це наповнення змістом і стратегування цього об’єкту як туристичного магніту для Рівненщини.

  • Непрацюючий кар’єр «Базальтові Стовпи» - один з потенційних туристичних магнітів області. Рівненською ОДА та Головинською ОТГ розглядається план створення оглядового майданчика на території туристичного об’єкту. Важливим є питання транспортної інфраструктури. У цьому році планується капітальний ремонт дороги «Головин-Злазне». Зараз документація знаходиться на експертизі. Відрізок «Головин – Іваничі» у напрямку міста Костопіль буде поточно відремонтований у цьому році, а у 2021 році планується капітальний ремонт.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux