Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 5 листопада. ВІДЕО
опубліковано 05 листопада 2020 року о 18:30

5 листопада у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.



Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповідали на актуальні запитання, що стосуються захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, життєдіяльності Рівненщини в умовах пандемії.



Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.

  • З 2 листопада в області діє нове епідемічне зонування. Вісім територіальних одиниць віднесено до «червоних» зон - міста Рівне та Острог, Демидівський, Зарічненський, Здолбунівський, Костопільський, Млинівський та Острозький райони. До цієї позначки наближаються Гощанський район та Дубно.
  • МОЗ пропонуватиме Кабміну посилити карантин – обмежити роботу дитячих кімнат, розважальних зон і закладів харчування у ТРЦ, спортзалів, фітнес-центрів і басейнів, заборонити всі масові культурні заходи. У регіонах весь перелік обмежень необхідно буде запровадити, якщо показник позитивних результатів тестування перевищуватиме 20%. Планується , що у «червоній зоні» працюватимуть дитячі садочки та школи для учнів 1-4 класів. Учнів середньої і старшої ланки переводитимуть на дистанційну форму навчання. Відповідальні за дотримання усіх карантинних заходів - керівники навчальних закладів.
  • Держпродспоживслужба та правоохоронні органи здійснюють перевірку ринків та закладів торгівлі стосовно дотримання карантину. Про проміжні результати таких заходів буде повідомлено додатково. Якщо ситуація стане неконтрольованою, роботу закладів, де є потенційна загроза зараження COVID-19, буде обмежено.
  • Медична допомога для хворих з COVID-19 на Рівненщині надається у 14-ти лікувально-профілактичних закладах, де є 1103 ліжко-місця. На сьогодні в стаціонарах перебуває 807 пацієнтів. Лікарні і-ї хвилі заповнені на 73 %. Додатково ще понад 1500 ліжок є у резервних відділеннях та лікарнях.
    Розглядається питання про розміщення пацієнтів у перепрофільованих санаторних закладах, що підпорядковані управлінню охорони здоров’я: протитуберкульозні Костопільський, Новоставський, а також Козлинський дитячий санаторій. Проведений детальний аналіз можливості підключення цих закладів до опалення.
  • Важливим є питання забезпечення кисневих точок. На сьогодні в області 278 киснезалежних пацієнтів з COVID-19. Всього у лікарнях області більше 400 ліжок з підведеним киснем. Найбільше таких точок є в центральній міській лікарні Рівного. Продовжується робота для збільшення кількість кисневих точок. Для цього область отримала з держбюджету 9 млн 233 тис. грн. Наразі триває виготовлення проєктно-кошторисної документації в усіх лікувально-профілактичних закладах. Додатково Рівненська ОДА звернулася до МОЗ щодо виділення ще 14,6 млн грн для забезпечення медичних закладів киснем.
  • Тривають переговори з керівництвом «Рівнеазоту» щодо вивчення можливостей виготовлення медичного кисню. Учора на підприємство було направлено технічну характеристику медичного кисню. Голова ОДА Віталій Коваль заручився підтримкою Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та МОЗу щодо якнайшвидшого виготовлення дозвільних документів для переведення виробництва з технічного в медичний кисень.
    ГУ ДСНС в Рівненській області готове розгортати мобільні госпіталі для лікування COVID-19 та забезпечувати їх опаленням.
  • Голова ОДА Віталій Коваль доручив керівникам районів оглянути великі спортивні об’єкти, санаторії тощо і скласти список готовності приміщень. Такі заклади мають передусім бути із електроживленням, водопостачанням, опаленням, мати велику площу для розміщення хворих.
  • На сьогодні в Україні пройшли контроль 4 вакцини від грипу: «Ваксігрип Тетра», «ДЖІСІ ФЛЮ» (GC FLU), «ІНФЛУВАК» (INFLUVAC), Квадрівалент. Вони поступово надходять в аптечні мережі. Міністр охорони здоров’я України повідомив, що у цьому році буде закуплено орієнтовно 650 тис. доз вакцини – цього повинно вистачити з надлишком.
  • Єдиним дієвим методом запобігання захворюванню на грип або перенесенню його у легкій формі є вакцинація. На сьогодні на Рівненщині вакцинацію пройшли 1490 осіб, з них 335 – медичні працівники. Зробити щеплення необхідно в найкоротший термін. Епідемія грипу прогнозується на середину-кінець грудня. Власники аптечних мереж мають вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого надходження у продаж вакцин проти грипу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux