Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 30 листопада. ВІДЕО
опубліковано 30 листопада 2020 року о 17:16

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін і начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на актуальні запитання, що стосуються захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, життєдіяльності Рівненщини в умовах пандемії.


Модерував брифінг начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.

  • Служба автомобільних доріг та шляховики були готові до першого снігу та відповідно зреагували на ускладнення погодних умов. Упродовж минулих двох діб на дорогах області працювало 89 одиниць техніки, ще 63 – знаходилося в резерві, для обробки доріг було використано 154,8 тонн солі та 1027 тонн протиожеледних матеріалів. На Поліссі ситуація була найскладнішою. Товщина снігового покрову сягнула подекуди 30-ти сантиметрів.

  • Нині в області є 180 кисневих концентраторів, планується збільшити їх кількість ще майже на половину. Керівниками лікувальних закладів, головами РДА та міськими головами вживаються заходи для використання електро- та кисневих мереж із врахуванням техніки безпеки.

  • Резерв ліжкового фонду у Рівному є. За вихідні у Рівненській міській лікарні для пацієнтів з COVID-19 збільшили кількість ліжок на 88, загальна їх кількість – 330. Завантаженість ЦМЛ складає трохи більше 52%. Стан підключення до кисню – складає 54%. Загалом у Рівненській ЦМЛ є 138 кисневих точок. Також заклад отримав сьогодні ще 15 кисневих концентраторів. У Рівненській ЦМЛ ургентні операції проводяться відповідно до алгоритму руху пацієнта, який встановлений для жителів Рівного

  • Наразі потреби переведення Рівненської міської дитячої лікарні під «ковідну» немає.

  • За попередню добу ще 100 ліжок у медичних закладах області підведені до кисню, з яких 25 централізовано та 75 – концентратори.

  • Сьогодні на Рівненщину надійшло 100 кисневих концентраторів.

  • Динаміка зменшення інвестицій за підсумками трьох кварталів 2020 року, зафіксована в усьому світі, зокрема і в Україні. Це пов’язано з поширенням COVID-19. Як наслідок – спад ділової активності як малого і середнього, так і великого бізнесу. Разом з тим, спільна робота ОДА з бізнесом, незважаючи на COVID-19, спрямована на інвестиційний розвиток, реалізацію поточних та нових інвестиційних проектів на території Рівненської області.

  • Карантин «вихідного дня» дещо стабілізував ситуацію з COVID-19 на Рівненщині. Епідеміологічна ситуація за вихідні покращилась, спостерігається зниження захворюваності.
    Якщо кількість хворих позаминулого тижня становила майже 3 тисячі, то за останні сім днів зареєстровано 2762 випадки. Зменшилася й кількість госпіталізацій – з 601 до 553. Звичайно, карантин «вихідного дня» - це втрати для малого та середнього бізнесу. Разом з тим, завдяки обмежувальним заходам ситуація з COVID-19 в області дещо стабілізувалася.

  • На території північних районів Рівненщини Нацполіція, Нацгвардія спільно із керівниками райдержадміністрацій проводять цілодобовий контроль за місцями ймовірного нелегального видобутку бурштину. З початку року, зокрема станом на 30 листопада до поліції області надійшла 81 заява про незаконний видобуток бурштину, 165 повідомлень про кримінальні правопорушення. За весь період у незаконних «старателів» вилучено 71 мотопомпу, 20 транспортних засобів, а також 2675 кг бурштину сирцю. Вкотре звертаємось до громадськості області: якщо вам відомі факти про несанкціонований видобуток бурштину, телефонуйте на гарячу лінію ОДА.

  • Верховною Радою України ще не прийнято рішення про продовження мораторію з 01.01.2021 року щодо встановлення касових апаратів. Разом з тим, 27 листопада цього року у ВРУ зареєстровано президентський законопроект № 4439, яким запропоновано відтермінувати до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп та доходи яких протягом календарного року не перевищують граничного обсягу доходу, встановлених для першої групи платників єдиного податку. Також 26 листопада 2020 року у ВРУ зареєстровано президентський законопроект № 4430 щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України COVID-19. Метою проекту є впровадження додаткових заходів підтримки громадян та малого бізнесу у період дії посилених обмежувальних заходів, запроваджених для запобігання поширенню коронавірусу. Звернення, що надходять до ОДА, адресуються у відповідні міністерства, ВРУ тощо.

  • Відповідальність за стан здоров'я підлітка несуть батьки чи офіційні представники. У разі контактів із хворими на коронавірус, захворювання у підлітковому колективі або появи симптомів, характерних для Covid-19, потрібно звернутися за консультацією до сімейного лікаря. Якщо не укладено декларацію, це треба зробити для вчасного надання медичної допомоги. Якщо стан здоров'я погіршується, є гарячка, утруднене дихання, потрібно звернутися до екстреної медичної допомоги для отримання консультації або прибуття медичних працівників до пацієнта. Лікар з бригади екстреної допомоги визначить маршрут пацієнта для надання йому медичної допомоги.

  • На Рівненщині окремо локдаун не запроваджуватиметься. Таке рішення приймає Державна комісія з питань ТЕБ і НС. Мешканці області будуть оперативно поінформовані про нові рішення Уряду, зокрема і ті, що стосуватимуться введення локдауну в державі.

  • Проблеми з пасажирським транспортом є на Здолбунівському, Клеванському та Тучинському напрямках. Основна їх причина – це карантинні обмеження. Профільне обласне управління проведе зустріч з перевізниками, де буде обговорено питання організації перевезень для уникнення проблемних ситуацій.

  • Під час карантину «вихідного дня» дозволяється працювати тільки продуктовим ринкам. Робота автомобільного ринку заборонена. За даними поліції та Держпродспоживслужби ринок на Млинівській упродовж останніх вихідних був зачинений. Разом з тим, були випадки, коли громадяни, які здійснюють торгівлю автомобілями, під’їжджали і розміщували свої авто на території, що знаходиться біля ринку. Робота автомобільного ринку під час карантину «вихідного дня» заборонена і на прилеглій території.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux