Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 3 лютого. ВІДЕО
опубліковано 03 лютого 2021 року о 16:04

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко та начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на актуальні запитання, що стосуються захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, життєдіяльності Рівненщини в умовах пандемії.


Модерувала брифінг прессекретарка голови ОДА Зоряна Жильчук.   


  • На Рівненщині від грипу провакциновано близько 7 тисяч осіб, з них 2,5 тисячі медичних працівників. Найбільше провакцинованих у Рівному, Вараші та Сарненському районі.
  • Наразі ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Рівненщині стабільна. Хворі на коронавірусну інфекцію отримують медичну допомогу у 15-ти лікарнях Рівненщини, де підготовлено 1 684 ліжка. Наразі у медичних закладах перебуває 385 хворих, 117 у важкому стані, восьмеро підключені до апаратів штучної вентиляції легень. За весь період епідемії в області стаціонарно проліковано майже 10 тисяч пацієнтів.
  • Державні лісогосподарські підприємства перед початком проведення санітарних рубок погоджують з органами місцевого самоврядування проведення відповідних робіт. Слід відмітити, що 17% (120 тис. га) площі держлісфонду області - це природно заповідні території, де охороняються і зберігаються рідкісні та унікальні екосистеми. На цих територіях не проводяться будь-які роботи.
  • У перелік об'єктів будівництва на 2021 рік дороги Буща-Мартинівка та Стара Миколаївка-Онишківці на Дубенщині не ввійшли. Однак, підтримання доріг в належному стані і покращення ситуації буде відбуватися в межах їх експлуатаційного утримання.
  • Для 28 тисяч споживачів Рівненщини компенсують вартість електроенергії. Дві основні категорії населення матимуть можливість отримати таку допомогу від держави. До першої категорії відносяться - домогосподарства, які користуються електроопаленням та мешкають у багатоквартирних будинках, не мають централізованого постачання опалення або систем газопостачання. Таких наразі є 10 тисяч абонентів. До другої категорії відносяться - багатодітні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Їм буде повернуто в повному обсязі різницю між тарифами, які діяли до кінця минулого року і встановлені із першого січня 2021 року.
  • Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» регламентує, що не може бути відключене постачання енергоносія в період карантину, навіть в разі відсутності оплати. Відтак, ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» дотримується вимог вказаного закону, та не надає доручень Оператору ГРМ (АТ «РІВНЕГАЗ») на припинення газопостачання побутовим споживачам, які мають прострочену заборгованість за спожитий природний газ. Комунальні послуги потрібно оплачувати, щоб не накопичувалась заборгованість. За спожитий природний газ можна оплатити онлайн задля убезпечення себе від коронавірусу. Для цього можна вибрати один з наступних онлайн сервісів: особистий кабінет, чат-бот у Viber, безкоштовний онлайн банкінг (Monobank), платіжні системи EasyPay та Portmone.
  • Рейтинг «Regional Doing Business» проводиться щорічно авторитетними експертами та складається з шести основних компонентів, за якими за бальною системою оцінюється сприяння діяльності бізнесу. Це спрощення процедур реєстрації бізнесу, забезпечення інфраструктурою, оформлення земельних ділянок, одержання дозволів на будівництво, наявність електронних сервісів. Влада в цілому – ОДА, райони, територіальні громади – багато уваги приділяє тому, щоб ефективною, вчасною та оперативною була система надання адміністративних послуг, в плані отримання документів підприємствами. Також це цілий набір важливих елементів, які були впроваджені упродовж попереднього року – це додатки, електронні сервіси, де надано всю можливу інформацію та сприяння для бізнесу. Це і є системна робота для створення рівних можливостей для ведення бізнесу в усіх сферах Рівненської області. Варто зазначити, за період роботи державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» на Рівненщині було видано 351 кредит на суму 731 млн грн. Це вагома сума і суттєва допомога. Завдяки цьому індикатору Рівненщина постійно знаходиться у п’ятірці кращих областей України, де підприємці найбільше залучаються до кредитування і отримання допомоги від держави.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux